Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Brněnský půlmaraton a desítka rozběhá město a pomůže potřebným

Až dva tisíce běžců vyběhne v neděli 16. dubna na trať jubilejního 5. ročníku CRAFT Brněnského půlmaratonu/Brněnské desítky. Tradiční silniční závod odstartuje v 11 hodin z náměstí Svobody a ulice širšího centra Brna opět zaplní početné pole sportovců všech věkových a výkonnostních kategorií i stovky diváků podél trati.

Ta vede ulicí Masarykovou přes Nové Sady a Poříčí k Velodromu na Výstavišti a okolo něj včetně pisáreckého depa zpět do centra města. „Necelé dva měsíce před startem je na závody přihlášena tisícovka účastníků. Jsou mezi nimi i desítky těch, kteří si nenechali ujít všechny dosavadní ročníky půlmaratonu. Tyto věrné bychom rádi ocenili. Těšit se mohou v tomto roce ale i všichni ostatní na vzhledem k termínu konání velikonoční atmosféru celé sportovní akce,“ uvedl za organizátory Aleš Čtvrtníček.

Zájemci se mohou registrovat online na webu www.BehejBrno.com, do konce března ještě za zvýhodněné startovné. Běžci si kromě hlavní půlmaratonské trati, která je certifikovaná dle norem Mezinárodní atletické federace, vybírají i poloviční Brněnskou desítku, závod týmů nebo štafet a na své si přijdou i děti.

Novinkou pak bude charitativní běh na 2,1 km otevřený všem, kteří chtějí přispět potřebným. Minipůlmaraton DEBRA ČR odstartuje z náměstí Svobody v 10 hodin a výtěžek ze startovného pomůže pacientům s tzv. nemocí motýlích křídel. „Mottem charitativního běhu je: Běžíme puchýřům navzdory. Vyjadřuje souvislost mezi běžci, kteří se běžně potýkají s puchýři třeba kvůli těsným botám, a na druhé straně nemocnými, kterým způsobují puchýře a oděrky každodenní činnosti, jako je uchopení kliky nebo nošení oblečení,“ přiblížila myšlenku závodu Anita Gaillyová z charitativní organizace DEBRA ČR.

Více informací včetně těch o společné sportovní přípravě pro ty, kteří chtějí absolvovat půlmaraton v čase pod dvě hodiny a 10km trať pod hodinu, naleznete na webu www.BehejBrno.com nebo na facebooku.

Tisková zpráva

Štítky půlmaraton, Brno, DEBRA ČR, z.ú., Česko, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnský půlmaraton a desítka rozběhá město a pomůže potřebným  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.