Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kraj podpoří sportovní kluby pětatřiceti miliony korun

Jihomoravský kraj vyhlásil dotační program s 35 miliony korun na podporu sportovních klubů. Žádosti o dotace bude přijímat od 28. února do 14. března.Podle ní by měly peníze sloužit na vybavení, akce nebo vylepšení sportovní infrastruktury. Další peníze kraj zvažuje na talentovanou mládež a individuální dotace na činnost klubů.

Podmínky pro udělení dotace jsou nyní k dispozici na internetových stránkách kraje. "Běží měsíční lhůta, a poté budou mít kluby dva týdny na podávání žádostí. Peníze nesmí být použité na mzdy zaměstnancům," uvedla Pejchalová.

Podle ní mohou získat peníze jak mládežnické oddíly, tak kluby s dospělými sportovci i menší sportovní organizace. V minulosti bylo dalších deset milionů na mládež, z toho zhruba polovinu dal kraj a polovinu Český olympijský výbor. "Teď je taková situace, že podpora výboru není jasná. Přestaly mu plynout peníze z hazardu, takže se teď hledají cesty, odkud je vzít. Je možné, že částka bude vyčleněná na ministerstvu. My máme stále pět milionů na podporu mládeže, možná je dáme na talentované jednotlivce," doplnila Pejchalová.

Rada bude jednat také o individuálních dotacích na činnost klubů. "Postupně budeme shromažďovat žádosti o individuální dotace, a potom je budeme posuzovat. Nemáme v úmyslu omezovat, ale ani navyšovat peníze, které jdou
do sportu. Měla by být zachovaná taková míra podpory, jaká byla v minulých letech,"
řekla Pejchalová.

Podle ní chce kraj podpořit nejen sport mládeže nebo lukrativní odvětví, ale různé sportovce. Jmenovala například atlety. Kraj chce také investovat do velkých sportovišť. Pejchalová řekla, že kraj jedná s městem Brnem, které plánuje například výstavbu atletické haly. Brno má v plánu také obnovit stadion za Lužánkami nebo postavit hokejovou halu. "Chceme se podílet na budování významných sportovních zařízení, která byla zanedbávaná nejen v Brně, ale v celém kraji," dodala radní.

Zdroj: ČTK

Štítky dotace, peníze, Jihomoravský kraj, Brno, Český olympijský výbor, sportovní klub

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj podpoří sportovní kluby pětatřiceti miliony korun  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.