Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Do Brna by se v budoucnu mohl vrátit Davis Cup nebo Fed Cup

Do Brna by se v budoucnu měly vrátit zápasy tenisového Davis Cupu nebo ženského Fed Cupu. Primátor Brna Petr Vokřál už o tom jednal s Miroslavem Černoškem, majitelem agentury Česká sportovní, která zápasy české reprezentace v těchto soutěžích marketingově a organizačně zajišťuje.

 

Dějištěm zápasů by byla stejně jako v minulosti buď hokejová DRFG Aréna, nebo jeden z pavilonů na Brněnském výstavišti s mobilními tribunami. Obě tato zařízení patří městu.

"Cesta k získání pořadatelství má nějaká pravidla. Kdyby připadlo pořadatelství na Českou republiku, tak zkusíme do Brna jednu z těchto akcí vrátit," řekl na dnešním setkání s novináři primátor Vokřál. Peníze vynaložené na takové akce nepovažuje za vyhozené. "Zadarmo to není, Brno je ale hladové po sportu, který má rádo," poznamenal Vokřál a připomenul vyprodaná hlediště při florbalových zápasech, hokejové extralize i nedávném mistrovství světa v nohejbalu.

Nejbližší budoucnost ale velkou naději Brnu vzhledem k losu nedává. "U Davis Cupu se obávám, že nebudeme úspěšní v prvním kole v Austrálii. Boj o záchranu se bude losovat v červenci. Ve Fed Cupu hrajeme v Ostravě proti Španělsku. Pokud vyhrajeme, tak budeme hrát v dalším kole buď v USA, nebo v Německu. A finále by se určitě hrálo v Praze," uvedl Černošek.

Naposledy se v jihomoravské metropoli představily na jaře 2009 české tenistky, které prohrály v semifinále Fed Cupu s týmem USA.

Zdroj: ČTK
 

Štítky Brno, Billie Jean King Cup, Davis Cup, Petr Vokřál, Miroslav Černošek, Česká sportovní a.s., USA, Česko, Extraliga ledního hokeje, DRFG Arena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Brna by se v budoucnu mohl vrátit Davis Cup nebo Fed Cup  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.