Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Brně dnes odstartoval světový šampionát v nohejbale!

V brněnské Vodově sportovní hale dnes dopoledne odstartovalo nohejbalové mistrovství světa. Na programu jsou ve všech disciplínách kvalifikační boje a základní skupiny. Večer čeká diváky čtvrtfinále singlu.

 

 

Hlavní fáze dvojic, do kterých trenér Petr Gulda nominoval Jakuba Mrákavu, Radka Pelikána a Lukáše Rosenberka, startují v 15:50. Základní skupiny trojic, ve kterých se představí kapitán Jan Vanke, Martin Müller, Jakub Pospíšil, Lukáš Rosenberk, Ondřej Vít, začínají v 17:05.

Jedním z vrcholů prvního hracího dne bude od 14:45 souboj domácího singlisty Ondry Víta proti Georgelu Bobisovi z Rumunska, který je singlovým specialistou, což už několikrát v minulosti potvrdil. Georgel byl u zisku bronzové medaile na světovém šampionátu družstev, který se konal před dvěma lety v Brandýse nad Labem a v loňském roce se v Humenném stal evropským singlovým šampionem. Čeští reprezentanti na Rumuny narazí i ve trojicích. V deblu je čeká výběr USA.

Velká očekávání se čekají od výběru Slovenska. Naši východní bratři totiž obhajují zlaté medaile ze všech disciplín. Ti ve dvojicích a trojicích narazí na nevyzpytatelné Švýcarsko, v singlu je čeká Kanada.

Zajímavým zpestřením a zároveň černým koněm turnaje, alespoň co se dvojic týče, je výběr Jižní Koreji. V základní skupině dvojic i trojic je čeká Francie, která patří do elitní světové čtyřky a opírá se o kapitána Vincenta Voisinota či fantastické smeče Juliena Merciera.

Kvalifikační boje nám zároveň ukáží hned několik nováčků na světové nohejbalové scéně. Mezi ně patří Itálie a Rusko. Rozhodně se také vyplatí sledovat výběr Irska, který se na šampionát tvrdě připravoval. 

Všechna utkání prvního hracího dne sledujte živě na TVCOM.cz. Pro zájemce budou vstupenky k dostání na místě. 

Zdroj: MSNohejbal, Nohejbal.org

Štítky mistrovství světa, Brno, Martin Müller, Rumunsko, USA, Julien Mercier, Rusko, Slovensko, Itálie, Francie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně dnes odstartoval světový šampionát v nohejbale!  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.