Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Mistrovství světa v biketrialu se po třech letech vrátí do Blanska

Na začátku srpna bude město Blansko hostit celý týden Mistrovství světa v biketrialu. Pořadatelem tohoto významného podniku je sportovní centrum Biketrial Czech. Česká republika tak po třech letech vyhrála nominaci u Mezinárodní biketrialové federace BIU a vrátila tak závody Mistrovství světa opět do Blanska.

Blanenský pořadatel má již dlouholeté zkušenosti s pořádáním republikových i mezinárodních soutěží a i díky významné podpoře města Blanska a Jihomorvského kraje se vždy podařilo uspořádat závody na vysoké úrovni jak tomu bylo i v roce 2013, kdy se v Blansku jel finálový závod MS.

Díky své dlouholeté tradici s cyklotrialem a později s biketrialem jak se nyní o tomto sportu hovoří se může město Blansko a blanenský pořadatel pochlubit již pěknou řádkou uspořádaných mezinárodních závodů.

V roce 1996 uspořádal ve spolupráci s brněnským klubem první závod Mistrovství světa. V roce 2006 byl vybrán Evropskou biketrialovou unií EBU jako pořadatel Mistrovství Evropy. Vzhledem ke kvalitnímu uspořádání a dosaženým výsledkům blanenských jezdců, organizuje v roce 2007 Mistrovství světa. Po šestileté přestávce, v roce 2013 je to opět Blansko, které hostí finálový závod MS.

To letošní Mistrovství světa bude trochu odlišné od předešlých ročníků. Jednak Mezinárodní biketrialová federace BIU oslavuje 25.výročí pořádání závodů Mistrovství světa a jednak samotný průběh celého šampionátu má jinou formu. V roce 2014 přijala valná hromada BIU na svém zasedání nový systém závodů MS. A bylo to opět v České republice při finálovém závodě MS 2014 v Tanvaldu, kdy BIU zásadně mění systém závodů. Pořadatel závodů MS je vybrán jen jeden a uspořádá dva až tři závody ve svém městě a jeho blízkém okolí. Podstatou  této změny je snížení časové a finanční náročnosti celého seriálu pro jezdec a rodinné příslušníky jako doprovody mladých jezdců. Tento systém jako první vyzkoušela katalánská Igualada, která uspořádala tři závody během jednoho týdne.  Závody ale navazovaly bezprostředně za sebou a tak byly pro jezdce velmi náročné.

Stejný systém, ale s pouze dvěma závody, čeká na jezdce v Blansku. Diváci se mohou těšit na závody  8.8. a 9.8. a po dvoudenním odpočinku 12.8. a  13.8.2016. V úterý 9.8. navíc  na slavnostní zahájení na Nám.Republiky a v sobotu 13.8. po závodě na blanenské přehradě na slavnostní vyhlášení a dekorování Mistrů světa. Celé Mistrovství světa bude provázet doprovodný program.

Blanenští jezdci dosahují tradičně výborných výsledků nejen na domácích republikových závodech, ale i na mezinárodních soutěžích. Nominaci si zajistili Kolář a Kakáč do kategorie Elite a Gryc do kat.Senior.

Tisková zpráva

Štítky mistrovství světa, Blansko, Česko, Mistrovství světa v šachu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mistrovství světa v biketrialu se po třech letech vrátí do Blanska  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.