Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brnem večer projede Tour de Franz. Míří k papeži

Dnes v 19 hodin přijede do Brna malý cyklistický peloton Tour de Franz. Na nádvoří Nové radnice na Dominikánském náměstí jej přivítá brněnský primátor. Účastníci tohoto pelotonu míří do Vatikánu, kde budou 10. srpna přijati papežem Františkem.

Charitativní cyklistickou pouť do Říma organizuje Vlastimil Blaťák z Olomouce, jehož šestiletá dcera je velmi těžce neurologicky postižena. Debatu o problémech, které tíží rodiny s postiženými dětmi, chce otevřít skrze papeže Františka. Ten 10. srpna požehná všem neurologicky nemocným dětem i pečujícím rodinám.

Napsal jsem do Vatikánu a požádal jsem papeže Františka o přijetí a požehnání. Ten letos na jaře odpověděl kladně, pozval nás do Vatikánu a uznal tento problém, který se netýká jen České republiky, za hodný svého času a zřetele,“ uvedl organizátor Tour de Franz Vlastimil Blaťák.

Cyklistickou pouť, která startuje z Olomouce, přijme primátor 20. července v Brně. Odtud budou cyklisté, mezi nimiž bude bývalý cyklistický reprezentant Lubor Tesař, Lada Kozlíková či profesor Pavel Pafko, pokračovat přes České Budějovice, Linec, Hohentauern, Klagenfurt a Villach, přes Udine, Benátky, Rimini do Říma

Jsem moc rád, že můžu v Brně, první zastávce cyklistického pelotonu, přivítat účastníky a organizátory akce. Vážím si jejich nadšení, které stálo za zorganizováním této pouti,“ upřesnil brněnský primátor Petr Vokřál.

Cyklistická pouť potrvá jedenadvacet dní a účastníci při ní najedou více než 1500 kilometrů. Jednotlivých etap se mohou zúčastnit i zájemci z řad veřejnosti.

Lidé mohou také posílat finanční dary na sbírkový účet 2407777240/0300.

Štítky Brno, papež, Papež František, Vatikán, primátor, pouť, Řím, Olomouc, Česko, Lubor Tesař

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brnem večer projede Tour de Franz. Míří k papeži  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.