Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pro začátečníky i rychlejší: Kohoutovice otevírají kolečkářům!

Tři veřejné závody – každý měsíc jeden – jsou šancí pro všechny kolečkové bruslařky a bruslaře, dítka, mládež i dospěláky, kteří chtějí poznat a vychutnat „na vlastní kolečka“ nejnovější a skutečně skvělou brněnskou inlajnovou dráhu, 201metrový ovál vedle Základní školy Pavlovská v Kohoutovicích.

První open kohoutovických závod, ke kterému kluci a děvčata zamíří nejlíp v doprovodu dospěláků, je na programu už tuto sobotu 16. dubna 2016 od 10 hodin.

Další dva budou v květnu i červnu v pátek odpoledne – to už by cestu do Kohoutovic k nejlepšímu brněnskému inlajnovému oválu mohly znát spousty dětí. Z okolí i z dáli.

Historicky první veřejná série závodů cílí k popularizaci zdravého sportovního pohybu i nového inlajnového sportoviště. K zahájení pravidelných tréninků. Proto mohou startovat děti, mládež i dospělí, a to na j a k ý c h k o l i v kolečkových bruslích. Začátečníci i pokročilí. Série vznikla ve spolupráci ÚMČ, ZŠ a brněnského CENTRA SPORTŮ  Plus-NowiS TEAMu.

Kohoutovický „KOHOUT“ – I.  kohoutovická premiérová inlajnová série pro veřejnost 2016:

Sobota 16. 4.: 10:00 h. Aprílový KOHOUT

Pátek 6. 5.: 15:00 h. Májový KOHOUT

Pátek 17. 6.: 15:00 h. Červnový KOHOUT

Přihlášky: a) předem: uveďte jméno, příjmení, datum narození, telefon, nejpozději den předem na e-mail: rychlobrusleniBrno@seznam.cz (případně tf.: 731 656 834), b) na místě: nejpozději 30 min. před závody. Jakékoliv kolečkové brusle. Povinná pro start je přílba na hlavu, doporučujeme: rukavice, chrániče kolen, loktů, případně i dlaní.

Kudu na stadión: sportovní areál je snadno dosažitelný MHD (zastávka autobusů a trolejbusů Pavlovská + 200 m pěšky). Adresa: ZŠ Brno – Kohoutovice, Pavlovská 16, samostatný vchod do areálu za školou.

O nejnovějším brněnském inlajnovém sportovišti:

Ovál byl budovaný především z iniciativy radnice městské části Kohoutovice, v těsné spolupráci s magistrátem. Provozní zázemí mu nyní už poskytuje sousední ZŠ Pavlovská. Od začátku dubna, po bezproblémové první zimě, je otevřen veřejnosti v provozních hodinách. Včetně víkendů.

Ve spolupráci ZŠ Pavlovská a spolupracovníků trenéra olympijské vítězky v rychlobruslení (ale i mistryně ČR na inlajnkách a na kole) Martiny Sáblíkové Petra Nováka už na dráze pravidelně trénují děti z nového sportovního kroužku, otevřeného dítkám všech ZŠ města. A že se trénuje podle metodiky mistra, tak zdravě všestranně, od základů: v zimě bruslení i rychlobruslení, kotrmelce, běhy i skoky, nyní kolečkové brusle, brzy i tréninky na kole… O možnosti vstupu do kroužku i dění na kohoutovickém in-line oválu informuje fb: Bruslení-Brno, in-line ovál při ZŠ Pavlovská

Tisková zpráva

Štítky Kohoutovice, ovál, kolečkové brusle, Martina Sáblíková, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro začátečníky i rychlejší: Kohoutovice otevírají kolečkářům!  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.