Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Adam Ondra vybojoval v Japonsku titul mistra světa!

Adam Ondra potřetí mistrem světa! Fenomenální brněnský lezec dnes odpoledne vybojoval titul mistra světa v lezení na obtížnost. V japonském Tokiu porazil Němce Megose a obhájce titulu Rakušana Schuberta, a to i navzdory skutečnosti, že trať nedolezl do konce. Adama nyní čeká ještě poslední závod, který bude zároveň kvalifikací na Olympijské hry.

Adam Ondra přitom letos nebyl ve své královské disciplíně, ve které získal zlato už v letech 2014 a 2016, považován za absolutního favorita. „Je to naprosto neuvěřitelné. Upřímně, dneska jsem s tím nepočítal. Byl jsem hrozně unavený. I když jsem se po boulderingu snažil tvářit, že unavený nejsem, tak jsem byl. Ale nechal jsem tam všechno," komentoval bezprostředně po finále čerstvý šampion.

Finálová cesta Adama Ondry začíná od 2:13:00.


Do finálového kola vstupoval až ze čtvrté pozice. Náročnou cestu letos nedolezl, stejně jako žádný další sportovec před ním či po něm. „Když jsem spadl, čekal jsem, že to bude stačit na stupně vítězů. Ale myslel jsem, že Alex (Megos, pozn. red.) se dostane výš. Vypadal neskutečně dobře v kvalifikaci i v semifinále a byl ohromně silný i ve finále, přestože tam měl ve střední části velké problémy. Je neuvěřitelné, že se pak dokázal dostat tak vysoko. Mám pocit, že jsem vyhrál se štěstím, protože tam Alex udělal tu chybu," zhodnotil Ondra.

Brněnský lezec se na mistrovství bude soustředit především na poslední disciplínu – kombinované lezení. Ta bude mít totiž premiéru na Olympijských hrách v Tokiu. Pokud uspěje, na olympiádu se tím kvalifikuje.

Foto Lukáš Bíba

Štítky Adam Ondra, mistrovství světa, zlatá medaile, Japonsko, olympijské hry, Tokio

Adam Ondra vybojoval v Japonsku titul mistra světa!  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.