Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Milujete fotbal, ale nechce se vám běhat na velkém hřišti? Zapojte se do další sezóny brněnské malé kopané

PR článek

Malý fotbal, nebo malá kopaná, chcete - li, je v poslední době velmi rozšířený a oblíbený sport, který nabízí vyžití široké základně lidí. V moravské metropoli organizuje Brněnský svaz malé kopané soutěže již od roku 1998, kdy otevřel první ligu mužů pro čtyři celky. Právě skončené sezóny se zúčastnila stovka týmů a více než 1500 aktivních hráčů a hráček všech věkových kategorií. Malá kopaná je sport pro všechny věkové kategorie. Pro ty nejmenší nabízí Brněnský svaz malé kopané dvě soutěže juniorů (starší a mladší), pro studenty vysokých škol tři univerzitní ligy, dále pět mužských soutěží a také ligu žen.

Nejlepší týmy z Brna míří na celonárodní šampionát

Jde sice o amatérský sport, ve kterém hraje prim zábava, setkávání s přáteli a chuť se hýbat, své si tu ale najde každý, protože možnost postupu pro ty více soutěživé a talentované tu také existuje. Nejlepší týmy z Brna totiž mají možnost každoročně se zúčastnit klubového mistrovství ČR, které pod názvem Český národní pohár organizuje Asociace malého fotbalu ČR (zastřešující organizace Brněnského svazu malé kopané) pro nejlepší týmy z celé ČR. Odtud vede cesta k evropským pohárům. Pro vítěze a finalistu na Ligu mistrů, pro dalších šest mužstev v pořadí na EMF EURO Cup (obdoba Ligy mistrů a Evropské ligy ve fotbale).

Brno už dvojnásobným mistrem Česka

Nejlepší hráči mají možnost prosadit se v týmu Brna na celostátní úrovni. Nečeká je však nic jednoduchého, protože právě Brno před několika dny získalo titul a stalo se tak mistrem ČR v malém fotbale, a to již podruhé během čtyřleté historie ligy. Z celostátní úrovně pak mají ti nejlepší šanci se podívat i na mezinárodní scénu v dresu české reprezentace, která je aktuálně nejúspěšnější na světě. Vždyť naše národní týmy jsou úřadujícími mistry Evropy a světa v kategorii mužů i hráčů do 21 let. Cesta pro ty individuálně nadané je tedy otevřená až na úroveň poloprofesionálů a motivaci tak jistě není těžké najít.  

Od nové sezóny i liga pro starou gardu

Hlavní devízou malé kopané ale zůstává možnost sportovního vyžití opravdu pro každého. Zapojit se mohou děti, mládež, studenti, pracující, a to bez ohledu na výkonnost. Od nové sezóny se vedení svazu navíc chystá soutěže rozšířit o veteránskou ligu pro hráče starší 35 let.

Jestli tedy s partou svých kamarádů, pracovním kolektivem, spolužáky, nebo skupinkou lidí, se kterou se pravidelně vídáte u příležitostného sportování, přemýšlíte, na jaký sport se po prázdninách vrhnout, vyzkoušejte právě malou kopanou.

Vše podstatné se dozvíte na webu http://www.malakopanabrno.cz

Foto Brněnský svaz malé kopané

Štítky malá kopaná, brno, fotbal, brněnský svaz malé kopané, soutěž, FC Zbrojovka Brno, Česko, Liga mistrů UEFA, Evropská liga UEFA, Česká fotbalová reprezentace, Asociace malého fotbalu České republiky, Evropa

Milujete fotbal, ale nechce se vám běhat na velkém hřišti? Zapojte se do další sezóny brněnské malé kopané  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.