Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Sportovní areál na Vodově dostane tréninkovou halu

Ke sportovní hale Vodova přibude tréninková hala pro míčové sporty za 125 milionů korun. Rada města dnes schválila pokračování výstavby.

Rada města Brna schválila díky architektonické studii Rozvoj sportovního areálu na ulici Vodova v Brně zpracovanou společností DIMENSE ze září 2018 výstavbu tréninkové haly pro míčové sporty. 

„Dokumentace pro územní rozhodnutí a stavební povolení by měla být podle předpokladu hotová přibližně za rok a půl, v roce 2020/2021 tedy bude možné podat žádost o stavební povolení. V hale by mohli trénovat házenkáři, florbalisté, basketbalisté a další sportovci,“ uvedl člen Rady města Brna pro oblast školství a sportu Jaroslav Suchý.

Nadšence míčových sportů potěší členěná hřiště

Hala by měla mít rozměry 55 x 40,25 metrů. Sportovní část vychází z rozměru hřiště pro házenou a florbal v podélném směru, v příčném pak z požadovaného umístění tří tréninkových basketbalových hřišť s nutným postranním zámezím. Uvažuje se o členění haly na tři samostatné tréninkové části oddělené závěsnými sítěmi. Vznikne i hrací plocha dalšího centrálního hřiště pro basketbal a hřiště pro volejbal či nohejbal. Pro diváky bude k dispozici 200 míst na teleskopických tribunách a další na galerii.

Chybět nebude ani občerstvení a masážní centrum

Provozní zázemí je navrženo na severní straně objektu podél celé haly a tvoří provozní pojítko mezi starou halou a novým objektem. Nalezneme zde šatny pro sportovce a rozhodčí s hygienickým zázemím a chybět nebudou ani skladové prostory sportovního náčiní a vybavení ani administrativní zázemí s kancelářskými prostory a zasedací místností. Pro hladové návštěvníky se za vstupní recepční částí otevře bufet se sociálním zařízením a unavené sportovce potěší i masážní centrum s kryoterapií.

Vstup do tréninkové haly najdeme z východní strany pro běžný týdenní tréninkový režim s případným využitím recepce stávající haly a k disozici bude samozřejmě i hlavním vstup ze strany západní, sloužící pro víkendový provoz, popř. provoz s diváky. 

Autoři | Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky sport, hala, míčové sporty, stavba, míčová hra, rada obce, Brno, Jaroslav Suchý

Sportovní areál na Vodově dostane tréninkovou halu  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.