Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brněnští Draci dnes vykročí za ziskem 22. basebalové titulu

Draci Brno budou ve finále baseballové extraligy usilovat o dvaadvacátý titul. Jejich soupeřem budou stejně jako loni ostravští Arrows, kteří zažijí atmosféru bojů o zlato pošesté, přičemž v žádném z pěti předchozích případů na brněnské hegemony nestačili. První zápas série hrané na tři vítězství bude v pátek od 19:00 hostit Brno.

 Draci jsou jednoznačnými favority. Vyhráli základní část extraligy i nadstavbu a postoupili do finále přímo, Arrows vyřadili v semifinále ve dvou zápasech Eagles Praha. „Naše síla v celé sezoně byla v kvalitních nadhazovačích a také v dobré obraně. I když mají naši soupeři silný tým a daří se jim na pálce, tak věřím, že potvrdíme roli favorita a vyhrajeme. Rozhodně nás sbírání mistrovských titulů neomrzelo. Uděláme všechno pro to, abychom kolekci rozšířili," prohlásil manažer Draků Arnošt Nesňal.

Arrows ani v jedné z pěti dosavadních účastí ve finále nezískali více než jedno vítězství. Jednou vyšli zcela naprázdno. Hrající kouč ostravského týmu Aleš Navrátil považuje za možnou cestu k úspěchu skórovat v zápase co nejdříve.

„Jinak není co vymyslet. Rozhodnutí padne na nadhazovacím kopci. Důležité bude udělat co nejméně chyb," řekl Navrátil.

Po pátečním startu v Brně bude finálová série pokračovat v sobotu od 16:00 v Ostravě a třetí utkání je na programu v neděli od 14:00 opět v Brně. Případné pokračování je připraveno na pátek 5. října v Ostravě a o den později v Brně.

Autoři | Foto Draci Brno/Majklcz

Štítky Draci Brno, baseball, titul, finále, Arrows, Ostrava, Brno, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnští Draci dnes vykročí za ziskem 22. basebalové titulu  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.