Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Na jižní Moravu se o víkendu sjedou nevidomí fotbalisté z celé Evropy

Nevidomí fotbalisté ze všech koutů Evropy se sejdou o víkendu v jihomoravských Bučovicích, aby poměřili síly v tradičním Blind Football Cupu. Na turnaji se tak utkají hráči z 8 evropských zemí. V pořadí již 6. ročník poháru je mezi nevidomými fotbalisty považován za jeden z nejkvalitnějších v Evropě, a to především díky perfektní organizaci přívětivé k potřebám nevidomých.

Na šestý ročník mezinárodního turnaje Bučovice Blind Football Cup 2018 se letos o víkendu 30. června a 1. července vůbec poprvé zavítá například španělský tým Santagadea ONCE Madrid a rakouské družstvo Östereichische Behindersport Verband z Vídně. 

Diváci se mohou těšit i na souboj dvou posledních vítězů turnaje, obhájce Five-a-side Anderlecht z Belgie a anglického Worcester Blind Football Club. Soupisku ještě doplňují týmu St. Pauli, Krakow a Keravnos.

Jediným tuzemským zástupcem a zároveň pořadatelem je tým Avoy MU Brno. Jeho členové a funkcionáři se celý rok věnují shánění finančních prostředků, aby se tato jedinečná akce mohla konat.

Lví podíl na organizaci má také střediska Teiresiás, které při Masarykově univerzitě pomáhá studentům se specifickými nároky.Teiresiás pomáhá  zajistit turnaj po technologické a blind-friendly stránci, aby se hráči při účasti na turnaji cítili co nejpohodlněji. 

Více informací, včetně rozpisu zápasů a odkaz na livestream, naleznete na webových stránkách.

Foto Lesensky.cz

Štítky Bučovice, Blind Football CUp, nevidomí, fotbalisté, turnaj, týmy, Evropa, fotbalista, Jihomoravský kraj, fotbal, Masarykova univerzita, SK Rapid Wien, RSC Anderlecht, Madrid, Belgie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravu se o víkendu sjedou nevidomí fotbalisté z celé Evropy  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.