Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

SOUTĚŽ: Brno zaplaví sníh! Snow film fest nabídne řadu zimních dobrodružství

Celovečerní pásmo špičkových filmů o zimních sportech a dobrodružstvích již po sedmé zavítá do Brna. Festival je svým rozsahem a návštěvností největší akcí svého druhu u nás. V programu je 7 pečlivě vybraných filmů – finalisté ze zahraničních festivalů a novinky z domácí produkce. Na své si přijdou milovníci čerstvého prašanu, horských velikánů, psích spřežení i arktické divočiny. V Brně se každoročně těší festival velké oblibě a očekává se opět vyprodaný sál kina Scala. Kromě filmů jsou pro návštěvníky připraveny i 4 přednášky.

Snow film fest je svátkem pro všechny milovníky sněhu, skialpinismu, snowboardu a zimních radovánek. Jak říká realizátor festival Pavel Pichler ze spolku Naboso „ návštěvnici mají možnost shlédnout unikátní snímky, které nikde jinde neuvidí a to se skvělým zvukem i obrazem a s některými protagonisty filmů se i na živo potkat“. A na co se těšit?

Rasťo Hatiar ve svém filmu Obyčejní chlapci sleduje dodnes nepřekonané výkony skialpinistů působících v 90. Letech - Dušana Trizny a Milana Madaje. Výstup na Link Sar zobrazuje odhodlání Jonathana Griffitha zdolat horu, která ho již čtyři roky odmítá. Film Dog power je ukázkou jedinečného pouta mezi člověkem a zvířetem a jejich společné radosti z pohybu. Ven(ca) je reportáží z nejdrsnějšího závodu planety skrz zimní Yukon v podání extrémního sportovce Honzy Franckeho.

Pocit viny není jen o sportu a přírodě v divokém Grónsku, velkou roli hraje věda, ale i radost a zodpovědnost za lidské konání ve snaze snížit dopady cestování na nejnižší možnou míru. Pohádka Johna Shockleeho je pozitivní, inspirativní a zábavná, o tom, že žít své sny lze v jakémkoliv věku. Ski for freedom je neziskový projekt, který má za cíl rozšířit lyžování v Pákistánu, poskytnout potřebné lyžařské vybavení a hledat talenty, kteří by se mohli zúčastnit zimních olympijských her v roce 2022.

Soutěž o vstupenku na Snow Film Fest 2017

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Tisková zpráva

Štítky film, Brno, festival, dobrodružství, Scala, kino, přednáška, olympijské hry, soutěž, Pákistán, Grónsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Brno zaplaví sníh! Snow film fest nabídne řadu zimních dobrodružství  |  Soutěže  |  Drbna  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.