Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

SOUTĚŽ: Na Flédě se spojí energie Fallgrapp s poezií Himalayan Dalai Lama

Po roce od vydání úspěšného alba V hmle se osmičlenný ansámbl Fallgrapp v čele s Jurešem Líškou vrací na Flédu se dvěma nominacemi na cenu Radio_Head Awards. jejich brněnský koncert 5. dubna uvedou zvukoví básníci Himalayan Dalai Lama v živé premiéře novinek z připravované desky Orange Coloured Rose Leaves.

Netradiční hudební uskupení Fallgrapp zahrnující houslové trio nevystoupí s Himalayan Dalai Lama poprvé. Producentské duo bylo hostem i loňského turné kapely Fallgrapp a společně vystoupili také na Flédě v jednom z nejdynamičtějších koncertních večerů jarní sezóny. 

Loni si mohutné těleso Fallgrapp vyzkoušelo první oficiální turné, které začalo psát jeho nové dějiny. Na rozdíl od debutového alba Rieka (2014), které díky Jureši Líškovi nezapře inspiraci ve slovenském folklóru, vznikala deska V hmle (2017) s vědomím, že bude hrána živě s mnohočlenným ansámblem. Její úvodní skladba Ougadougo se v prosinci dočkala klipu a nově upravené hudební verze v podobě, jakou ji kapela hrává na koncertech.

Brněnská producentská dvojice Himalayan Dalai Lama propojuje dynamiku moderní taneční muziky se zvukem ambientní vážné hudby. Kombinuje prvky chillwave, ambientu, triphopu a techna. Na Flédě představí novinky z připravované desky Orange Coloured Rose Leaves, v níž postupně upouští od digitálních zvuků a vrací se k analogovým klávesám a bicím automatům různých generací od 60. let do současnosti. 

Soutěž o vstupenku na koncert Fallgrapp a Himalayan Dalai Lama na Flédě 5. dubna

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Autoři | Foto Fléda

Štítky soutěž, Fallgrapp, Himalyan Dalai Lama, Fléda, koncert, energie, hudební skupina, Rieka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Na Flédě se spojí energie Fallgrapp s poezií Himalayan Dalai Lama  |  Soutěže  |  Drbna  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.