Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Snad letos přijde trošku víc lidí, říká zakladatel festivalu Degeneration Next, Roman Zigo

V sobotu 30. května se uskuteční již čtvrtý ročník malého alternativního festivalu Degeneration NEXT. V prostorech brněnské Industry vystoupí celkem šest kapel a umělců napříč žánry. O festivalu povídal jeho zakladatel, Roman Zigo.

Můžete přiblížit Degeneration Next Festival?

Festival se bude konat 30.5 v sobotu, je to mezinárodní multižánrový sestival. Snažíme se přivézt kapely, které nejsou úplně in, nebo v mainstreamu, ať už jakýmkoliv způsobem. At už z toho popového, nebo hipsterského hlediska.

Kdy a kde se bude konat?

Festival se bude konat 30.5 v sobotu od 16:00 v prostorách Galerie Industra na Masné. Je to takový zajímavý a trošku alternativnější prostor, kde se jinak konají různé výstavy a přehlídky. Jsme úplně první festival, který tyto prostory využije, takže jsme docela zvědaví.

Na koho se návštěvníci mohou těšit?

Letos vystoupí krom domácích také kapely z Německa, Kanady a Holandska a Polska. Žánrově to bude mix dark electra - experemintal electro blues - hip hop soul - post folkloru - blues rocku a dalšího.

Jakou očekáváte návštěvnost?

Letos se bude konat už 4. ročník, a tak máme poměrně přesné odhady. Jsme hodně malý festival a návštěvnost se vždycky pohybuje kolem 200 lidí. Letos ale doufáme, že se čísla trochu zvýší.

Co vás vůbec vedlo k tomu festival zorganizovat?

Studoval jsem teorii interaktivních médii, takže jsem si uvědomoval, že není moc velká šance najít práci v oboru. Už mě přestávaly bavit takové ty studentské akce, které se furt opakovaly. Tak jsem si řekl, že zkusím něco vytvořit. Hudba mě bavila a hrál jsem v kapele. Měl jsem i si myslím docela docela dobrý rozhled v rámci hudby, tak jsem si řekl, že to zkusíme. A vidíte, letos máme už čtvrtý ročník.

Více informací v článku

Štítky festival, hudební skupina, Industra, Německo, Kanada, Polsko, Nizozemsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Snad letos přijde trošku víc lidí, říká zakladatel festivalu Degeneration Next, Roman Zigo  |  Život a styl  |  Drbna  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.