Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Play off je úplně jiná soutěž, Hradce se nebojíme, říká před čtvrtfinále kouč Komety Zábranský

Už v pondělí 18. března vstoupí hokejisté Komety do prvního zápasu letošního play off. Soupeřem Komety bude nevyzpytatelný Hradec Králové. Brňané s ním sice v letošním roce nemají zrovna příznivou bilanci, ale jak známo, ve vyřazovací soutěži bývá vše jinak a začíná se od nuly. Více o blížící se sérii sdělil majitel a hlavní kouč Komety Libor Zábranský.

Základní část je za námi, jak byste ji zhodnotil? 

Splnili jsme úkol, dostali jsme se do šestky a těšíme se na play-off.

Hlavní mužstvo trénujete čtvrtou sezónu. Byl pro vás průběh té letošní víc hektický, než jste si představoval? 

Z těch základních částí, co jsem s klukama absolvoval, nás v každém ročníku doprovázely nějaké starosti, trápení. V té letošní to bylo o tom, že jsme se trápili především v koncovce a nedokázali jsme kolikrát v první třetině proměnit tlak, který jsme si vytvořili. Letos to bylo v tomto složitější.

Na koncovce a produktivitě jste před play-off zapracovali? 

Viděli jste třeba utkání se Spartou, které klukům vyšlo a napadalo jim to tam. Pak to utkání samozřejmě vypadá úplně jinak. Věřím tomu, že to bude v play-off gradovat a že se koncovka zlepší.

Doplnili jste hráče na všech postech podle vašich představ? 

Bezpochyby. Já klukům strašně věřím a do play-off půjdeme zápas od zápasu. Budeme se dívat na vlastní hru, samozřejmě s respektem k soupeři, a věřím, že budeme úspěšní.

S čím tedy vstupujete do play-off? 

S pokorou a s vírou v sebe sama, v náš tým.

Čeká vás Hradec, jak se díváte na tohoto soupeře? Mnozí hráči ho označili za jednoho z nejtěžších protivníků...

Každý to může cítit jinak. Když srovnám všechny play-off zápasy, pro mě byla nejtěžší čtvrtfinálová série se Spartou. Hradec má každopádně výbornou sezónu, změnil herní styl. Je hodně houževnatý, čeká nás těžký protivník, ale my se chceme soustředit sami na sebe a na svou hru.

Honí se vám v hlavě, že jste Hradec v letošním ročníku neporazili a získali s ním jeden bod? 

Ne, vůbec. Jsem úplně v klidu, protože play-off je jiná soutěž. Vím, že je to takové obligátní klišé, ale nikdo z nás se na tuto statistiku nedívá.

Je letošní tým v něčem jiný, než v předchozích dvou sezónách? 

Samozřejmě je, protože po druhém titulu nám odešli špičkoví hráči. Museli jsme je nahradit, což se nám podařilo například Peterem Muellerem. Museli jsme během sezóny udělat více změn, než bych si i přál. Nakonec jsem šťastný, že máme takový tým a jak už jsem říkal, klukům hrozně věřím.

Věříte, že produktivita hráčů se rozprostře na více formací? 

Věřím, že ano. Leošův útok už také začíná řádit. Kuba Orsava s Honzou Hruškou a Martinem Eratem jsou vynikající útočníci a určitě také vytvoří výbornou formaci. Play-off je o tom, aby hrály všechny útoky, nemůžeme se spoléhat na jednu lajnu. To pak nemůžete být nikdy úspěšní.

Jak se vyvíjí situace ohledně Martina Erata, který požádal o prominutí zbylého trestu. Zkoušíte v tréninku variantu hrát bez něj a s ním? 

Martin nám pět zápasů chyběl, místo něj hrál Karel Plášek, Kuba Orsava hrál napravo. Počkáme na vyjádření Výkonného výboru ČSLH, zda Martinův požadavek dopadne dobře nebo ne. (AKTUALIZACE: Výkonný výbor ČSLH snížil Martinu Eratovi trest zastavení činnosti ze šesti zápasů na pět. Útočník Komety tak bude moci nastoupit již v prvním utkání čtvrtfinále play-off.)

Předpokládám, že opět sázíte na to, co fungovalo? 

Byla by asi chyba po dvou úspěšných sezónách něco měnit. Tréninkové dávky se v průběhu sezóny úměrně zvyšovaly, především okolo Vánoc. Takticky se musíme připravit na každého soupeře, každý hraje jinak. Nic na tom nehodláme měnit. Neměnilo se nic v přístupu, v kondici a ani v tom, že pro nás teď začala gradovat sezóna.

Co to dělá s vámi osobně, čeká vás čtvrté play-off v pozici hlavního kouče? 

Když jsem tým přebíral po panu Hadamczikovi, brali jsme postup do předkola jako obrovský úspěch. Poslední dvě sezóny to byly fantastické jízdy. Klukům jsem říkal, že budeme tvrdě makat, bojovat a věřit v sebe sama a ne si play-off užívat, ale užívat si ho až potom, pokud to vyjde.

Jdete do play-off v pozici dvojnásobných šampiónů. Cíl se tedy nemůže měnit? 

Ono by to znělo hrozně nabubřele. Už na začátku sezóny jsem říkal, že každý zápas chceme vyhrát. Je přirozené, že všechny týmy, co jdou do play-off, chtějí vyhrát titul, včetně nás. Na tom se nic nemění.

Autoři

Štítky rozhovor, libor zábranský, play off, kometa, Hradec Králové, čtvrtfinále, soutěž, playoff, Brno, Český svaz ledního hokeje, Martin Erat, Peter Mueller, Karel Plášek

Play off je úplně jiná soutěž, Hradce se nebojíme, říká před čtvrtfinále kouč Komety Zábranský  |  Život a styl  |  Drbna  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.