Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Za Lužánkami stojí nový stadion. V sobotu si na něm zahrají legendy Barcelony

Bývalé hvězdy Barcelony se společně s ikonami českého fotbalu utkají v sobotním Souboji legend na nově postaveném stadionu na malou kopanou za Lužánkami. Celodenní turnaj s bohatým doprovodným program může z tribun sledovat až čtyři tisíce diváků. Lístky jsou stále v prodeji.

Na umělou trávu nově vybudovaného stadionu vyběhnou v sobotu ikony českého fotbalu. Souboj legend nabídne brněnským divákům  Jana Kollera, Tomáše Ujfalušiho, Radoslava Látala, Marka Jankulovského či Pavla Kuku. 

Za akcí stojí duo neméně známých českých fotbalistů Luděk Zelenka a Petr Švancara. Těm se po osobní návštěvě Barcelony podařilo vyjednat účast legendárních jmen světového fotbalu, bývalého nejlepšího hráče Jižní Ameriky Argentince Javiera Savioly nebo Španěla Iona Andoni Goikoetxea.

V turnaji se utká celkově deset týmů. „Stará garda" Barcelony vyzve domácí Zbrojovku, pražskou Spartu, Slovan Liberec a Baník Ostrava. Ve druhé skupině se potkají Bohemians Praha, FC Slovácko, pražská Slavia, Sigma Olomouc a bratislavský Slovan.

Domácí Zbrojovka pošle do boje velká jména. Na trávník nastoupí Ríša Dostálek, Jan Maroši, Petr Křivánek, Milan Pacanda, Marcel Cupák, Zdeněk Valnoha, Marek Zúbek, Patrik Siegl, Martin Zbončák, Zdeněk Cihlář nebo Tomáš Abrahám. Branku bude hájit Martin Doležal a Radim Vlasák. Do akce vletí i "brněnské Mercedes" Petr Švancara.

Zápasy se budou hrát podle pravidel malé kopané, tedy pět hráčů plus gólman, při hrací době šestnáct minut. Celodenní vstupné vyjde na dvě stě korun. K zakoupení je v prodejně Top4Football na Bubeníčkově 13. Lístky budou k dostání také na místě. Část vstupného poputuje na charitativní účely.

Souboj legend bude předehrou mistrovství Evropy v malém fotbalu, to se uskuteční v Brně od 9. do 17. června. 

Štítky Lužánky, FC Barcelona, fotbal, Petr Švancara, FC Zbrojovka Brno, FC Slovan Liberec, Jan Koller, Marek Jankulovski, Tomáš Ujfaluši, Pavel Kuka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za Lužánkami stojí nový stadion. V sobotu si na něm zahrají legendy Barcelony  |  Blogy a komentáře  |  Drbna  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.