Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Legendární hospoda U Karla zavřela. Hledá nového majitele

Správně vychlazené, výborně načepované a skvěle chutnající pivečko. Příjemná domácí atmosféra. Bezkonkurenční porce a vždy dobře nalazená obsluha. Každý, kdo kdy navštívil hospodu U Karla, ví. A každý, kdo si tuto baštu dobrého jídla a pobytí na pár škopků oblíbil, bude od pondělí smutnit. U Karla je zavřeno, hledá se nový majitel.

"Zdravičkooo," zazní už od prvního skřípnutí dveří. Usměvavý číšník Marťas zdraví nově příchozí napříč téměř vždy zaplněnou hospodou. Má první návštěva Karla přitom jakoby se kopírovala s tou úplně poslední: přicházím hladový, natěšený na meníčko (klidně o půl deváté večer) s vidinou pořádných hodů (tady, hochu, nezhubneš), odcházím přejedený. A mírně (někdy i přes míru) ožralý, samozřejmě.  Sebou si nesu pocit domácí pohody, kterou jsem však nechal ve dveřích hospody. Ani doma se totiž necítím tak "doma".

Proto pro mě jeden pondělní facebookový příspěvek znamená (alespoň na neurčitou dobu) šok a dvě dost zásadní životní změny: naučit se vařit nebo najít nového "Karla". A ani z jedné teda neskáču zrovna dva metry do vzduchu.

Nechci řešit, proč zavřeli oblíbenou a hojně navštěvovanou hospodu. Mají proto určitě své důvody a ví sami nejlíp, co dělají a proč. Co bych chtěl, je všem, co se na chodu Karla podíleli, od srdce poděkovat! Od atmosféry, kterou prostor vyzařoval, přes přátelskou a aktivní obsluhu až po fantastickou (ryze českou - moravskou, chcete -li) kuchyni, U Karla bylo všechno tak, jak si člověk představuje. Bez zbytečný rádoby "exotiky" a snobství, bez přetvářek, na rovinu, na hladinku - v cajku. DÍKY BORCI!

Jedna etapa končí. To však nemusí (a doufám, že nebude!) znamenat, že jiná nezačne. Hospoda zavírá do doby, než se najde nový majitel. Ten může počítat s koupí podniku s věhlasem po celém Brně. Provoz může prý začít ze dne na den, bez dalších investic. S věčně hladovou, věčně žíznivou a na znovuotevření nadrženou zákaznickou základnou. V případě vážného zájmu se zájemce může ozvat na telefonní číslo 777115403.

Chtěl bych však případné zájemce poprosit: pospěště si! 

Už teď máme hlad.

A žízeň.

Martin Šeda

Štítky hospoda, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milan Sláma

Tak to je pro mě po mé poslední návštěvě,kdy jsem mluvil s Marťasem nic tomu nenasvědčovalo..... šok..... Všem vám MOC děkuju za příjemnou atmosféru, milou obsluhu a fakt dobrý jídla i pití za bezkonkurenční ceny i čistotu.

Úterý, 28. února 2017, 15:10Odpovědět

Legendární hospoda U Karla zavřela. Hledá nového majitele  |  Blogy a komentáře  |  Drbna  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.