Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Domácí vietnamská kuchyně Pho Ha Noi nabízí dědictví několika generací kuchařského řemesla

 
čtvrtek, 8. června 2017, 19:00

Na asijská bistra a různé restaurace nabízející značně “poevropštělou” nabídku asijských jídel si musel v Česku zvyknout už každý. O to vzácnějším zážitkem pak je, když objevíte kus pravé Asie, konkrétně Vietnamu, uprostřed svého města. Oázou pravé vietnamské kuchyně je v Brně na Jakubském náměstí rodinná vietnamská restaurace Pho Ha Noi.

Příjemné prostředí, milá obsluha a především pak skvěle chutnající jídlo. V široké nabídce pokrmů najdete vietnamské klasiky jako je hovězí či kuřecí polévka Pho, skleněné nudle s krevetami, kachnou či kuřecím. Nesmí chybět ani grilovaná kachna, vietnamský salát Bun No Nam Bo nebo dvě variace závitků - smažené jarní či letní s krevetami.

Rodinné recepty předávané z generace na generaci

„Moje maminka, babička, prababička a několik generací zpět do minulosti, všechny byly kuchařkami. Jídla v naší restauraci vařím na základě receptů, které se v naší rodině dědí už po staletí,” říká majitelka a zároveň šéfkuchařka restaurace Pham Thu Phuong.

Pho pro každou příležitost

Jak už však název restaurace napovídá, hlavní chloubou je tradiční vietnamská polévka Pho. „Moje rodina pochází z Hanoje. Hanoj je rájem Pho. Jí se při každé příležitosti - snídaně, oběd, svačina, večeře. Slouží také i jako univerzální lék. Pho je pro každou příležitost,” prozrazuje šéfkuchařka.

Oproti české zvyklosti polévky jako chodu předcházejícímu hlavním jídlu, je polévka Pho sama o sobě hlavním chodem. „Vývar na Pho vaříme na mírném plameni deset hodin. Klíčky do polévky si nechávám sama pět dní vyklíčit,” dodává zkušená kuchařka. Pho přitom zasytí i nejnáročnější jedlíky. V litrové porci ochutnáte krom masa a poctivého vývaru také hromadu čerstvé zeleniny.

Zelenina je základ

Zelenina je totiž základem vietnamské kuchyně. Najdete ji v každém jídle a ve Pho Ha Noi dává bohatá příloha jídlům zdravou a svěží podobu. V kombinaci s rýžovými či skleněnými nudlemi, závitky či grilovanou kachnou pak vytváří dobře vypadající skvěle chutnající mix chutí.

Pro milovníky asijské kuchyně je Pho Ha Noi sázkou na jistotu. Pro zvědavce a všechny, kdo rádi rozšiřují své chuťové obzory, zase příjemným překvapením. Pho Ha Noi je nefalšovaným kouskem Vietnamu v centru Brna.


Restauraci najdete na Jakubském náměstí v prostorách bývalé restaurace Černý medvěd. Otevřena je každý den od 11 do 22 hodin, s výjimkou neděle, kdy otevírá o poledni a zavírá ve 20 hodin. Při příjemném počasí je k dispozici prostorná letní zahrádka.


Foto: Petra Stanová, Martin Šeda

Napsal Brněnská Drbna | PR text
 


 

Kam dál?

Místo dvou piv posilka

čtvrtek, 13. dubna 2017, 14:00

Sněhy už dávno roztály, otepluje se, léto se pomalu blíží. Nastává nejvyšší čas začít myslet na to, jak budeme vypadat...

RECENZE: Betelné bórák aneb cesta do hlubin řidičovy duše

středa, 5. dubna 2017, 17:00

Víte, co zaručeně každému muži zpříjemní den? Hračka. A to jakákoliv. V některých ohledech se může brát za hračku i...

V teplácích u kafe radí v Brně celebritám ohledně budování značky

pátek, 31. března 2017, 14:22

Lidé milují značky. Někdo by si nekoupil jiné sportovní boty než Nike, někdo zase jiný energeťák než RedBull. Když se...

Podnik NOK NOK inspirovaly slavné filmové Pelíšky. Poctivá kuchyně...

neděle, 26. března 2017, 20:19

V Zámečnické ulici na začátku února otevřela restaurace NOK NOK. Název podniku inspiroval slavný film Jana Hřebejka...

 

Komentáře

 

Napište nám

Nejčtenější

  • (NE)OBYČEJNÍ: Dobíhače vezmu, jenom když se...

  • Muž zaparkoval bavorák u hlavního nádraží na...

  • Klidně bych ho i přeprala, říká odvážná...

  • Turbomošt rozdá v brněnských ulicích 10...

Reklama
 
 

O čem píše Drbna.cz

Babiš: Můj syn nikdy neměl české občanství, ve Švýcarsku studoval

Premiér Andrej Babiš (ANO) dnes ve stručném vyjádření novinářům řekl, že jeho syn Andrej nikdy nebyl českým občanem. Předseda vlády opět kritizoval autory reportáže serveru Seznam Zprávy, ve které jeho syn hovořil o tom, že byl kvůli kauze Čapí hnízdo unesen na Krym. Žurnalisté podle Babiše při natáčení porušili zákon. V souvislosti se dnes zveřejněným e-mailem Babiše mladšího řekl, že nyní redakce Seznamu zneužívá i korespondenci s jeho synem.

Test arašídů: plísní se nemusíte bát

Solené buráky patří k tradičnímu občerstvení nabízenému hostům doma na návštěvě i v restauraci. Časopis dTest otestoval kvalitu pražených solených arašídů. Spotřebitelé se nemusí obávat o své zdraví, nezávislý test totiž ukázal, že buráky neobsahují žádné nežádoucí látky. Prohřešky výrobců se týkaly pouze nedodrženého množství soli.

Můj otec lže, chci vypovídat o svém únosu, napsal reportérům Seznamu syn Andreje Babiše

Dění kolem syna Andreje Babiše nabírá nečekaný směr. Po zveřejnění reportáže kontaktoval redakci Televize Seznam právě Babiš mladší, který v e-mailu žádá o pomoc. Podle svých slov chce vypovídat na policii, jeho otec podle e-mailové zprávy lže.