Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Domácí vietnamská kuchyně Pho Ha Noi nabízí dědictví několika generací kuchařského řemesla

 
čtvrtek, 8. června 2017, 19:00

Na asijská bistra a různé restaurace nabízející značně “poevropštělou” nabídku asijských jídel si musel v Česku zvyknout už každý. O to vzácnějším zážitkem pak je, když objevíte kus pravé Asie, konkrétně Vietnamu, uprostřed svého města. Oázou pravé vietnamské kuchyně je v Brně na Jakubském náměstí rodinná vietnamská restaurace Pho Ha Noi.

Příjemné prostředí, milá obsluha a především pak skvěle chutnající jídlo. V široké nabídce pokrmů najdete vietnamské klasiky jako je hovězí či kuřecí polévka Pho, skleněné nudle s krevetami, kachnou či kuřecím. Nesmí chybět ani grilovaná kachna, vietnamský salát Bun No Nam Bo nebo dvě variace závitků - smažené jarní či letní s krevetami.

Rodinné recepty předávané z generace na generaci

„Moje maminka, babička, prababička a několik generací zpět do minulosti, všechny byly kuchařkami. Jídla v naší restauraci vařím na základě receptů, které se v naší rodině dědí už po staletí,” říká majitelka a zároveň šéfkuchařka restaurace Pham Thu Phuong.

Pho pro každou příležitost

Jak už však název restaurace napovídá, hlavní chloubou je tradiční vietnamská polévka Pho. „Moje rodina pochází z Hanoje. Hanoj je rájem Pho. Jí se při každé příležitosti - snídaně, oběd, svačina, večeře. Slouží také i jako univerzální lék. Pho je pro každou příležitost,” prozrazuje šéfkuchařka.

Oproti české zvyklosti polévky jako chodu předcházejícímu hlavním jídlu, je polévka Pho sama o sobě hlavním chodem. „Vývar na Pho vaříme na mírném plameni deset hodin. Klíčky do polévky si nechávám sama pět dní vyklíčit,” dodává zkušená kuchařka. Pho přitom zasytí i nejnáročnější jedlíky. V litrové porci ochutnáte krom masa a poctivého vývaru také hromadu čerstvé zeleniny.

Zelenina je základ

Zelenina je totiž základem vietnamské kuchyně. Najdete ji v každém jídle a ve Pho Ha Noi dává bohatá příloha jídlům zdravou a svěží podobu. V kombinaci s rýžovými či skleněnými nudlemi, závitky či grilovanou kachnou pak vytváří dobře vypadající skvěle chutnající mix chutí.

Pro milovníky asijské kuchyně je Pho Ha Noi sázkou na jistotu. Pro zvědavce a všechny, kdo rádi rozšiřují své chuťové obzory, zase příjemným překvapením. Pho Ha Noi je nefalšovaným kouskem Vietnamu v centru Brna.


Restauraci najdete na Jakubském náměstí v prostorách bývalé restaurace Černý medvěd. Otevřena je každý den od 11 do 22 hodin, s výjimkou neděle, kdy otevírá o poledni a zavírá ve 20 hodin. Při příjemném počasí je k dispozici prostorná letní zahrádka.


Foto: Petra Stanová, Martin Šeda

 


 

Kam dál?

Místo dvou piv posilka

čtvrtek, 13. dubna 2017, 14:00

Sněhy už dávno roztály, otepluje se, léto se pomalu blíží. Nastává nejvyšší čas začít myslet na to, jak budeme vypadat...

RECENZE: Betelné bórák aneb cesta do hlubin řidičovy duše

středa, 5. dubna 2017, 17:00

Víte, co zaručeně každému muži zpříjemní den? Hračka. A to jakákoliv. V některých ohledech se může brát za hračku i...

V teplácích u kafe radí v Brně celebritám ohledně budování značky

pátek, 31. března 2017, 14:22

Lidé milují značky. Někdo by si nekoupil jiné sportovní boty než Nike, někdo zase jiný energeťák než RedBull. Když se...

Podnik NOK NOK inspirovaly slavné filmové Pelíšky. Poctivá kuchyně...

neděle, 26. března 2017, 20:19

V Zámečnické ulici na začátku února otevřela restaurace NOK NOK. Název podniku inspiroval slavný film Jana Hřebejka...

 

Komentáře

 
 

O čem píše Drbna.cz

RECENZE: Skleněný pokoj je přehlídkou krásných záběrů bez duše

Nový spektákl Julia Ševčíka (Masaryk, Normal) je adaptací stejnojmenného románového bestselleru Simona Mawera. Nechybí v něm velké tuzemské i zahraniční hvězdy a jde o jeden z nejočekávanějších českých snímků roku 2019. Oprávněně?

Poslanci navrhují zrušit povinné přimíchávání biopaliv do benzinu

Čtyři desítky poslanců navrhují zrušit povinné přimíchávání biopaliv do benzinu a nafty. S návrhem přišli ve Sněmovně Piráti a přidali se k nim poslanci ODS, TOP 09, SPD a STAN. Přimíchávání biopaliv první generace podle nich přináší negativní důsledky a podle řady důkazů se nepodílejí na snižování emisí skleníkových plynů. Premiér Andrej Babiš (ANO) již dříve návrh odmítl a označil ho za nesmysl, ministerstvo dopravy se zrušením přimíchávání naopak souhlasí.

Filmem roku je Omerzuova roadmovie Všechno bude s šesti lvy

Chlapecká roadmovie Všechno bude režiséra slovinského původu Olmo Omerzua opanovala 26. ročník filmových a televizních cen Český lev 2018 v pražském Rudolfinu. Film získal šest Českých lvů včetně ceny za nejlepší film, nejlepší režii, scénář i herecké výkony Elišky Křenkové a Jana Františka Uhera ve vedlejších rolích. Historický politický thriller Toman Ondřeje Trojana, který měl rekordních 13 nominací, nakonec nezískal ani jedinou skleněnou lví sošku.