Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kam na dobroty v Brně?

Titulek článku asi mluví jasně, že? Máte rádi dobrůtky? Myslím tím hlavně ty sladké…:) Já věřím, že ANO – teda hlavně my, holky, jsme prostě na to sladký, že jo:)

No, začnu zase u sebe. Já to sladký obecně zase tolik neprožívám – abych Vám to vysvětlila – nejsem ten typ, co by v noci škrábal lžící z dózy Nutelu, rozhodně nekradu svým dětem bonbony, nebo velikonoční výslužku. A už vůbec si sladkosti typu bonbony, čokolády, oplatky…v obchodech nekupuju. Nemám je prostě ráda. Hlavně teda kvůli tomu složení, kde většinou „hraje prim“ nějaký šílený chemický koktejl. Akorát mi pak bývá zle.

Ale – i moje tělo si nějaký ten cukýrek žádá, že jo:) Takže si sem tam dopřeju nějakou tu DOBRŮTKU! Ale nekoupím si ji jen tak někde, v cukrárně třeba… Tam teda rozhodně ne:) Větrníky, Indiáni, trubičky a další hrůzy mě spíš odpuzují. Já si radši zajdu do nějakého fajn „podniku“, kavárničky, kde si udělám tu chvilku pro sebe, dám si kávu a nějakou dobrotu k tomu! A že je v Brně takovýchto podniků fakt spoustu – vybrala jsem pro Vás ty moje NEJ, NEJ, NEJ! Tady jsou:)

CUPCAKEKÁRNA
V pasáži Komerční banky na nám. Svobody najdete sympatický obchůdek Cupcakekárna, který jsem Vám už představila na Facebooku. Jak už název napovídá, koupíte tady úžasný cupcaky, v mnoha chutích. Zárukou je ovšem prvotřídní kvalita, za kterou holky z Cupcakekárny ručí:) Navíc si tu můžete dát kafíčko, limču, čaj… Ale to nejdůležitější, ty jejich cupcaky jsou fakt dokonalý. Zkrátka, pozná se hned homemade produkt:)

CHARAKTER BAKERY & COFEE SHOP
Výstižně? Miluju to tady! Přitom – je to vlastně malá kavárnička, ale je tak příjemná! Charakter bakery & Cofee Shop je veganská kavárna, kde si můžete dát spoustu vynikajících dobrot opět v prvotřídní kvalitě. Vynikající jsou jejich matcha čaje, raw kuličky a taky samozřejmě veganský dortíky a pečivo. Prostě mňam! A navíc – nevím, jakou máte zkušenost Vy, ale já tu zažila tak milou servírku, příjemnou, ochotnou…prostě bylo vidět, že ji tu práce baví. To mě taky moc potěšilo. Chodím sem ráda. Fakt.:) Najdete na Orlí 27.

SEM TAM S LÁSKOU
Na kavárnu Sem tam s láskou mě upozornila jedna čtenářka blogu – a já ji na její doporučení navštívila. A fakt, je to místo – plné lásky a krásných a milých věcí. Přesně takový styl mám ráda, nenucený, pohodový, útulný… Nejen, že se mi tu líbí, ale taky mi tady chutná… Jejich dortíky a homemade dobroty jsou bezkonkurenční! A víte, co se mi tu stalo? Objednala jsem si cupcake – a slečna (tuším, že jedna z majitelek) mi řekla, že se jí ten dortík už nelíbí, že je od včera a že nechce, abych ho jedla. Že chce, aby zboží bylo vždy 100% perfektní. Doporučila mi jiný. Vynikající. Toho si cením, protože toto se Vám běžně v restauraci nestane. Najdete na ulici Tábor.

CUKRÁRNA KOLBABA
Cukrárna, která je fakt jiná. V tom pozitivním slova smyslu, ovšem! Cukrárna Kolbaba má totiž v Brně už opravdu skvělé jméno – díky vynikajícím, kvalitním a úžasně dobrým dezertům, které stojí za to ochutnat. Pokud tedy máte rádi sladké dobroty, rozhodně sem někdy zajděte, nebudete litovat. Navíc – je tu patrný naprosto osobní přístup ke všem zákazníkům, čehož si velmi cením. Zkrátka, sladké dobroty od Kolbaby jsou…mňam!:) Najdete na Kounicově 11 :)

SKLIZENO FOOD LOVERS
Víte, kde si ještě můžete dát „vynikající sladkou tečku“? V mé oblíbené restauraci Sklizeno Food Lovers v OC Campus! Právě tato restaurace nabízí zcela nový koncept stravování, který je v podstatě blízký tomu, na který jste zvyklí v jídelnách, kde si vybíráte z několika jídel, která dostate hned „na talíř“. Ovšem – zde vaří opravdu z vynikajících surovin, které jsou kvalitní, nepoužívají žádné dochucovací prostředky a „chemii“. Navíc – po obědě si tu můžete dát vynikající kávu a k tomu máte na výběr z mnoha úžasných sladkých dobrot, které tu sami připravují. Nechybí cupcaky, dortíky, cheesecake a další:)

YOBAR VE VAŇKOVCE
Tak za Yobar v Galerii Vaňkovka jsem fakt moooc ráda! Podobnou věc jsem totiž objevila v létě v Itálii a strasně mě to bavilo a chutnalo:) Hlavně moje děti! Natočit si vlastní zmrzlý jogurt, ozdobit si ho čokoládou, oplatkami, želé… Prostě super! Proto jsem měla velkou radost, že něco takového máme teď i v Brně. Yobar je vlastně samoobslužý bar, ve kterém si sami vyberete a natočíte zmrzlý jogurt dle Vaší chuti, přidáte dekorace, čokoládku, bonbony, oplatky, ovoce… Fakt vynikající! Já sem chodím na pistáciový jogurt, ten je bezkonkurenční:)

CUKRÁŘSTVÍ MARTINÁK
Cukrářství Martinák znám zejména díky geniálním makronkám, na kterých si fakt ujíždím (slaný karamel = až obsese:). Ovšem, makronky nejsou jediné speciality, které toto cukrářství nabízí. Stavte se podívat do obchodu na Veveří 14, je to tu kouzelné – a plné dortíků, dezertů, makronek… Prostě dobrot. A to velkých dobrot, které jsou po Brně už skutečně vyhlášené:)

LASKOMINY OD MARYNY
Food blogerka Maryna má nový krámek na Slovákově ulici v Brně, které nese stejný název, jako její food blog –Laskominy od Maryny. A je to tu fakt moc milé a plné dobrůtek, a to nejen sladkých, ale také slaných, nechybí pravé, domácí, kváskové pečivo, chleby s pomázankou, dorty, makronky a k tomu máte zaručený milý úsměv Maryny, která tu vše s láskou peče, vaří a prodává. Já se sem ráda vracím a Maryně přeju spoustu spokojených zákazníků:)

Autor: CoolBrnoBlog

Štítky Brno, restaurace, bonbon, láska, jogurt, Facebook, Komerční banka, Vaňkovka, Itálie, cheesecake

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam na dobroty v Brně?  |  Radilka  |  Drbna  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.