Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

5 věcí, na které byste si měli dát pozor u nebankovních půjček

PR článek

Víte, na co se zaměřit, když žádáte o půjčku mimo banku? U nebankovních institucí je třeba být obezřetnější, pokud ale vyberete správně, získáte mnohem výhodnější úvěr než u banky. Jak na to?

1. Pozor na neověřené půjčky

Dejte si pozor na neověřené nebankovní půjčky a podvodné firmy, se kterými se snadno dostanete do problémů. Někdy je těžké poznat, kdo je důvěryhodný, a kdo to na vás jen hraje. Na pomoc si proto vezměte také reference jiných klientů, a především se zaměřte jen na ověřené nebankovní půjčky, se kterými máte jistotu férové smlouvy.

2. Čtěte smluvní podmínky

Možná se vám to zdá jako ztráta času, může vás to stát ale pěkné peníze. Než se rozhodnete odkliknout smluvní podmínky nebo podepsat smlouvu, vyhraďte si čas a přečtěte si ji celou. Snadno se tím vyhnete nechtěným problémům. Některé neověřené firmy totiž využívají nepozornosti a dávají do podmínek a smluv sankce či skryté poplatky, o kterých se bez přečtení nedozvíte.

3. Počítejte s úrokem

U většiny půjček musíte počítat s úrokem. Vždy ale záleží na politice konkrétní firmy a nastavené výši úrokové sazby. Proto vždy porovnávejte více možností. Nezapomínejte, že nemusíte volit svou banku. Jiné banky možná nabízejí lepší úrok a bez nutnosti založit si bankovní účet. Některé společnosti také nabízí krátkodobé nebankovní půjčky, které jsou za určitých okolností bezúrokové.

4. Dejte pozor na prodlení

Pečlivě si hlídejte datum včasného splacení. Pokud byste úvěr nesplatili včas, začnou se vám načítat poplatky včetně dalšího úroku. I pro tyto situace je dobré si hlídat, aby se vám ve smlouvě neobjevovaly příliš vysoké poplatky za prodlení.

5. Myslete na případné následky

Může se vám stát, že nebudete mít na včasné splacení půjčky. V tom případě vám nejprve přijde upomínka. Pokud se ale zpozdíte výrazně déle, vystavujete se tomu, že vás firma předá pohledávku inkasní agentuře a opět se vám navýší náklady na zaplacení. Nakonec se můžete dostat i do problémů, kdy vám budou srážet částky z výplaty, nebo budete řešit exekuci. Pokud budete mít v hlavě případné následky, bude vás to více motivovat k pečlivému čtení podmínek a k výběru důvěryhodné firmy. Vybírejte spolehlivé nebankovní půjčky bez zástavy nemovitosti, kde nebudete muset řešit další problémy navíc.

Dnes si zajistíte nebankovní půjčku online snadno z pohodlí domova. Pokud řešíte nečekané výdaje, můžete mít finance na účtu ještě ten den, během pár minut.

Štítky nebankovní půjčka, banka, půjčka

5 věcí, na které byste si měli dát pozor u nebankovních půjček  |  Radilka  |  Drbna  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.