Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Servisní technologické centrum Edwards hledá nové zaměstnance, zájem je hlavně o kutily

PR článek

Vyrobili ji v roce 1968 ve Velké Británii, pak putovala do oblasti Blízkého východu, aby tam v jedné potravinářské firmě pomáhala vyrábět instantní kávu. Takový je příběh úplně nejstarší vývěvy, která před pěti lety dorazila do Brna, aby ji mechanici vrátili původní kondici. V moravské metropoli se totiž nachází Servisní technologické centrum vakuových vývěv značky Edwards.

Edwards je světovým lídrem v poskytování unikátních řešení v oblasti vakuových technologií, který působí ve více než třiceti zemích světa a letos slaví 100. výročí od založení. Díky vakuovým vývěvám mohou vznikat mobilní telefony, počítače, LED displeje, fotovoltaické solární panely, ale i léčiva, čisté chemikálie, potraviny nebo třeba instantní káva, a mnoho dalších produktů. Vakuové vývěvy také umožňují vyspělý výzkum a vývoj v mnoha oblastech. Od roku 2014 je Edwards součástí švédské průmyslové skupiny Atlas Copco.

„Putují k nám na servis a opravu všechny vývěvy z části Evropy, Afriky a Blízkého východu. Ročně opravíme téměř 6500 vývěv desítek různých typů,“ uvedla Nina Taylor, generální ředitelka technologického centra, které v Brně funguje už třináctým rokem.

Na opravách se podílí 140 zaměstnanců. „S rostoucím prodejem našich produktů máme stále víc práce, proto nyní sháníme asi desítku nových lidí,“ podotkla HR manažerka Jana Meixnerová.

Pásová výroba? Kdepak. Spíše práce pro kutily

V centru se uchytí hlavně manuálně zruční lidé, protože servis se provádí klasickým způsobem, rozhodně nejde o pásovou výrobu. Tým mechaniků vývěvu rozebere, zjistí, kde je problém, a opraví ji. „Hledáme proto hlavně lidi, kteří si doma třeba něco staví, opravují. Přihlásit se k nám může i domácí kutil. Zájem máme i o lidi nad padesát let. Zároveň ale nabízíme i příležitost pro absolventy,“ vysvětlila Meixnerová.

Z mechanika vedoucím pracovníkem během několika let

Všichni zaměstnanci servisního technologického centra mají možnost kariérního růstu. „Pracujeme s potenciálem každého zaměstnance. Řada z nich u nás před několika lety začínala na pozici mechanika, a dnes jsou na manažerské nebo odborné pozici,“ upozornila Meixnerová a dodala, že servisní technologické centrum nemá agenturní zaměstnance. Novým uchazečům naopak nabízí práci přímo v kmenovém stavu.

Ženám dveře otevřené

„Přestože jsme strojírenská firma, nabízíme odborné uplatnění i ženám. Mohou u nás pracovat nejen v administrativě, ale i ve skladu nebo na některých pozicích na montáži,“ dodala Meixnerová.

Možnost pracovní stáže po celém světě

Zajímavostí je, že zaměstnanci mají možnost vycestovat za prací i do světa – mechanici z Tuřanky už opravovali vývěvy v Německu, Koreji, Mexiku, Japonsku, na Taiwanu či v Izraeli.

Od začátku pracuje v centru například Miloš Šabata. „Chtěl jsem začít od píky (jako mechanik) a pracovat u známé mezinárodní firmy. Obojí se mi splnilo. Navíc jsem dostal příležitost kariérního růstu a dnes jsem na manažerské pozici.“

Před rokem a půl začal v centru pracovat také Tomáš Stiskal. „Chtěl jsem změnu a vzhledem k tomu, že jsem doma pořád něco opravoval, tak mě tahle práce zaujala,“ uzavírá původně vyučený kuchař.

Společnost Atlas Copco Services s.r.o. (dříve Edwards Services, s.r.o.) poskytuje své služby ze dvou brněnských lokalit. Centrum sdílených služeb, poskytující komplexní finanční služby a podporu zákazníků švédské průmyslové společnosti Atlas Copco, se nachází na Holandské ulici ve Spielberk Office Centre, kde pracuje více než 400 zaměstnanců. Servisní centrum vakuových technologií značky Edwards najdete na ulici Tuřanka v oblasti Černovické terasy ve Brně-Slatině, kde se o spokojenost zákazníků stará dalších 140 zaměstnanců.

Štítky edwards, Atlas Copco, Brno, Blízký východ, Velká Británie, Nina Taylor, Evropa, Afrika, Japonsko, Mexiko, Německo

Servisní technologické centrum Edwards hledá nové zaměstnance, zájem je hlavně o kutily  |  Radilka  |  Drbna  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.