Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

DRBNA VAŘÍ: Waldorf, znáte?

 
neděle, 2. září 2018, 07:10

Začátkem týdne jsme s mužem vyrazili na nákup večeře, tak jako většinou bez plánu toho, co vůbec budeme chystat. Shoda padla hned napoprvé – salát jednoznačně, chuť na nějaký s masem taky, takže Waldorf byl jasná volba.

Salát Waldorf je (nakonec jako všechny recepty, které vám píšu) plný samých dobrých věcí, i když je pravda, že třeba takový celer asi neocení úplně všichni. Ale aspoň ho zkuste, propojení chutí vás mile překvapí!

Salát pochází z USA, kde ho připravoval hostům Oscar Tschirky právě v hotelu Waldorf a jeho chuť si lidé užívají již přes sto let. Receptů na něj najdete na internetu mnoho, někdo do něj přidává hrozny, další zase modrý sýr. Já vám dnes představím recept náš, tak, jak děláme salát s jablky a celerem my.

Budete potřebovat:
1 menší celer
5 stonků řapíkatého celeru
bílý jogurt
citron
majonézu
bílý pepř, sůl
3 větší jablka
3 hrsti vlašských ořechů (nebo mix dle vaší chuti)
balení kuřecích prsou

Očištěný celer nastrouhejte na struhadle do mísy, stonky řapíkatého celeru očistěte škrabkou a zbavte vláken, jablko nakrájejte nebo také nastrouhejte na struhadle a zakápněte citronovou šťávou, ať nezhnědne. Ořechy si nasekejte na menší kousky a přidejte do salátu. Bílý jogurt smíchejte s majonézou, osolte a opepřete a salát společně se zálivkou důkladně promíchejte, ať se všechny ingredience pěkně obalí.

Kuřecí prsa si rozkrojte podélně na tenčí, cca 2 cm plátky, osolte, opepřete a opékejte na rozpálené pánvi do zlatova. Uvnitř by mělo ale zůstat šťavnaté. Nechejte odpočinout, nakrájejte na menší kousky a podávejte společně se salátem nebo podávejte vcelku. Dobrou chuť! 

Napsal(a) Drbna foodblogerka | Foto pixabay.com
 


 

Kam dál?

DRBNA VAŘÍ: Malá dovolená, i když nikam nejedete

sobota, 25. srpna 2018, 07:00

Pusťte si do života nové chutě a udělejte si doma takovou malou dovolenou doplněnou o trochu Středozemí. Nakrájená...

Test plnotučných hořčic ukázal, že obsahují méně éček než za totality

neděle, 19. srpna 2018, 10:01

Tučná, masitá nebo nevýrazná jídla jsou rázem pikantnější, když se k nim přidá hořčice. K její výrobě nejsou...

DRBNA VAŘÍ: Co s kilem mirabelek? Do marmelády!

sobota, 28. července 2018, 09:18

Vzpomínám si na jednu moji skvělou profesorku, která strávila kus svého života na cestách s manželem diplomatem a tak...

Jaká platí pravidla pro čerpání dovolené a kdy vás mohou z dovolené...

pondělí, 23. července 2018, 15:45

Dříve, než vyrazíte za hranice všedních dní, musíte si požádat o dovolenou, alespoň pokud jste v zaměstnaneckém poměru....

 

Komentáře

 
 

O čem píše Drbna.cz

Inspekce: Učitelé cizích jazyků často vystudovali jiný obor

Kvalitu výuky cizích jazyků ve školách snižuje nedostatek kvalifikovaných učitelů. Zhruba čtvrtina vyučujících angličtiny nebo němčiny na druhém stupni základních škol nevystudovala pedagogický obor s tímto zaměřením. Učitelé by se měli také častěji účastnit vzdělávacích kurzů a aktivněji v hodinách děti zapojovat do práce. Znalosti a dovednosti školáků v cizích jazycích jsou ale i přes nedostatky ve výuce na dobré úrovni. Vyplývá to z aktuální zprávy České školní inspekce (ČŠI) o rozvoji jazykové gramotnosti ve školách.

Na přelomu září a října se bude střídat teplo s ochlazením

V příštích čtyřech týdnech se bude střídat nadprůměrné teplo s ochlazením. Třeba příští týden nejvyšší denní teploty nejprve spadnou z 25 stupňů Celsia na 16 stupňů a koncem týdne pak zase vystoupají na 23 stupňů. Vyplývá to z měsíčního výhledu počasí, který zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), a z krátkodobé předpovědi.

Úroda jablek po mrazech a suchu klesne asi o třicet procent

Letošní úroda jablek v sadech českých pěstitelů by podle posledního odhadu k 1. září měla meziročně klesnout o třicet procent na 101 988 tun. Mělo by tak jít o jednu z nejnižších sklizní jablek v novodobé historii České republiky. Ceny jablek podle ovocnářů zřejmě vzrostou. Ještě v červnu sadaři mínili, že meziroční pokles bude kolem 22 procent. Důvodem propadu jsou jarní mrazy a pozdější sucho a krupobití.