Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

RECEPT: Vynikající kuřecí jarní závitky z domácí kuchyně Pho Ha Noi

PR článek

Pokud jste milovníci cizích, nejlépe asijských chutí, určitě jste již zaznamenali restauraci Pho Ha Noi na Jakubském náměstí. V příjemném prostředí a s milou obsluhou jsou zde podávána jídla podle receptů, které se ve vietnamské kuchařské rodině předávají již po několik generací. A přesně takové dva tradiční recepty vám přímo z malé oázy Vietnamu v Brně přinášíme.

Moje maminka, babička, prababička a několik generací zpět do minulosti, všechny byly kuchařkami. Jídla v naší restauraci vařím na základě receptů, které se v naší rodině dědí už po staletí,” prozradila nám majitelka a zároveň šéfkuchařka restaurace paní Květa. Nutno dodat, že díky používání rýžové mouky jsou všechna jídla ve Pho Ha Noi bezlepková.

Pošmáknou si i vegetariáni a vegané

Základem vietnamské kuchyně je zelenina. Najdete ji v každém jídle a ve Pho Ha Noi dává bohatá příloha jídlům zdravou a svěží podobu. V kombinaci s rýžovými či skleněnými nudlemi, závitky či grilovanou kachnou pak vytváří dobře vypadající a skvěle chutnající mix chutí. Nově si však ve Pho Ha Noi pochutnají i vegetarián či vegané! Paní Květa totiž obohatila jídelní lístek o jídla jako tofu s rajčatovou omáčkou, tofu na houbách nebo veganeské jarní závitky.


Recept na jarní závitky

Seznam ingrediencí: pomleté kuřecí maso, vejce, mrkev, sojové klíčky, sušené houby, rýžový papír, cibule, vlasové nudle, pálivá paprika, vietnamské bylinky. Na dochucení se používá buďto maggi černá omáčka nebo sladkokyselá světlá rybí omáčka.

Zelenina (třeba paprika, okurka, mrkev, sojové klíčky, chilli paprička) a listy bylin (třeba máta, bazalka, petrželová nať), oboje je na doplnění a ozdobu.

Postup: Zvlášť si uvaříme vlasové nudle. Na pánvi s rozpáleným olejem si uděláme do zlatova cibulku. Postupně přidáváme všechny ostatní věci – maso, mrkev, klíčky, houby, papriku a bylinky. Vše je za stálého míchání hotové během pár minut. Na úplný závěr přidáme vejce a již hotové vlasové nudle. Tím máme směs pro náplň závitku hotovou.

Samotný závitek z rýžového papíru si připravíme takto: vodou si namočíme prkénko, na něj si dáme vrstvu rýžového papíru (pro začátečníky se doporučují raději dvě vrstvy). Opět lehce namočíme rýžový papír a dáme na něj náplň z pánve. Okraje zahneme do středu, aby náplň nevypadávala, a vše zatočíme do závitku. Takto hotový závitek ze všech stran zprudka osmahneme na oleji.

Celková příprava jarních závitků cca 10- 15 minut.


Nudle s hovězím masem 

Seznam ingrediencí: Rýžové nudle, olej, cibule, česnek, hovězí maso (pokrájené na jemné nudličky), ořechy, směs bylinek

Postup: Sólo si dáme vařit vietnamské nudle v osolené vodě. Hned, jak jsou hotové, přistoupíme k přípravě masa. Na velmi rozpáleném oleji se narychlo udělá cibulka a česnek, vše na jemno nakrájené (může být až lehce do hněda). Pak se přidá hovězí maso na tenké nudličky či plátky.

Vše se posype směsí koření – dle chuti. Opět se minutu promíchá, přidá trocha vody. Může se přidat i špetka nějakého alkoholu. Speciálním grifem při pohazování jídla na pánvi jídlo na chviličku vzplane. To celé se dá na již hotové, uvařené nudle v misce. Na maso se dá pražená cibulka, nasekané ořechy a na ozdobení lístky bylin.

Celková příprava nudlí cca 8 – 10 minut dle druhu. Celková příprava masa cca 4 minuty.

Dobrou chuť! 

Foto Tomáš Hrivňák

Štítky phở, jídlo, nudle, recept, restaurace, Vietnam, maso, papír, Brno, Jakubské náměstí (Brno), mrkev, paprika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

RECEPT: Vynikající kuřecí jarní závitky z domácí kuchyně Pho Ha Noi  |  Drbna  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.