Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

RECEPT: Vynikající kuřecí jarní závitky z domácí kuchyně Pho Ha Noi

 
čtvrtek, 9. listopadu 2017, 18:00

Pokud jste milovníci cizích, nejlépe asijských chutí, určitě jste již zaznamenali restauraci Pho Ha Noi na Jakubském náměstí. V příjemném prostředí a s milou obsluhou jsou zde podávána jídla podle receptů, které se ve vietnamské kuchařské rodině předávají již po několik generací. A přesně takové dva tradiční recepty vám přímo z malé oázy Vietnamu v Brně přinášíme.

Moje maminka, babička, prababička a několik generací zpět do minulosti, všechny byly kuchařkami. Jídla v naší restauraci vařím na základě receptů, které se v naší rodině dědí už po staletí,” prozradila nám majitelka a zároveň šéfkuchařka restaurace paní Květa. Nutno dodat, že díky používání rýžové mouky jsou všechna jídla ve Pho Ha Noi bezlepková.

Pošmáknou si i vegetariáni a vegané

Základem vietnamské kuchyně je zelenina. Najdete ji v každém jídle a ve Pho Ha Noi dává bohatá příloha jídlům zdravou a svěží podobu. V kombinaci s rýžovými či skleněnými nudlemi, závitky či grilovanou kachnou pak vytváří dobře vypadající a skvěle chutnající mix chutí. Nově si však ve Pho Ha Noi pochutnají i vegetarián či vegané! Paní Květa totiž obohatila jídelní lístek o jídla jako tofu s rajčatovou omáčkou, tofu na houbách nebo veganeské jarní závitky.


Recept na jarní závitky

Seznam ingrediencí: pomleté kuřecí maso, vejce, mrkev, sojové klíčky, sušené houby, rýžový papír, cibule, vlasové nudle, pálivá paprika, vietnamské bylinky. Na dochucení se používá buďto maggi černá omáčka nebo sladkokyselá světlá rybí omáčka.

Zelenina (třeba paprika, okurka, mrkev, sojové klíčky, chilli paprička) a listy bylin (třeba máta, bazalka, petrželová nať), oboje je na doplnění a ozdobu.

Postup: Zvlášť si uvaříme vlasové nudle. Na pánvi s rozpáleným olejem si uděláme do zlatova cibulku. Postupně přidáváme všechny ostatní věci – maso, mrkev, klíčky, houby, papriku a bylinky. Vše je za stálého míchání hotové během pár minut. Na úplný závěr přidáme vejce a již hotové vlasové nudle. Tím máme směs pro náplň závitku hotovou.

Samotný závitek z rýžového papíru si připravíme takto: vodou si namočíme prkénko, na něj si dáme vrstvu rýžového papíru (pro začátečníky se doporučují raději dvě vrstvy). Opět lehce namočíme rýžový papír a dáme na něj náplň z pánve. Okraje zahneme do středu, aby náplň nevypadávala, a vše zatočíme do závitku. Takto hotový závitek ze všech stran zprudka osmahneme na oleji.

Celková příprava jarních závitků cca 10- 15 minut.


Nudle s hovězím masem 

Seznam ingrediencí: Rýžové nudle, olej, cibule, česnek, hovězí maso (pokrájené na jemné nudličky), ořechy, směs bylinek

Postup: Sólo si dáme vařit vietnamské nudle v osolené vodě. Hned, jak jsou hotové, přistoupíme k přípravě masa. Na velmi rozpáleném oleji se narychlo udělá cibulka a česnek, vše na jemno nakrájené (může být až lehce do hněda). Pak se přidá hovězí maso na tenké nudličky či plátky.

Vše se posype směsí koření – dle chuti. Opět se minutu promíchá, přidá trocha vody. Může se přidat i špetka nějakého alkoholu. Speciálním grifem při pohazování jídla na pánvi jídlo na chviličku vzplane. To celé se dá na již hotové, uvařené nudle v misce. Na maso se dá pražená cibulka, nasekané ořechy a na ozdobení lístky bylin.

Celková příprava nudlí cca 8 – 10 minut dle druhu. Celková příprava masa cca 4 minuty.

Dobrou chuť! 

Vizitka autora

 

Martin Šeda

Šéfredaktor Brněnské Drbny (kontakt: sefredaktor@brnenskadrbna.cz)

Něžný barbar & Hospodský pábitel

 
PR text | Foto Tomáš Hrivňák
 


 

Kam dál?

DRBÁRNA: Spolupráce s Leošem Marešem vznikla spontánně, písnička se...

neděle, 5. listopadu 2017, 21:39

Těšíte se na další díl Drbárny? Tentokrát jsme vás napínali o pár dní déle než obvykle, ale věřte, že se čekání...

DRBÁRNA: Michal Malátný předvede na koncertě tanec Haka. Pokusíme se...

neděle, 22. října 2017, 20:00

Frontman kapely Chinaski Michal Malátný zažívá hektický konec roku. Už 24. října vyráží s kapelou na Není nám do pláče...

Startujeme! Každou neděli podrbeme se zajímavým hostem v pořadu...

pátek, 6. října 2017, 15:45

Drbňáci, neděli si ve svých kalendářích tučně zakroužkujte a těšte se na novou talkshow Drbárna. V moderování se budou...

YOUNGPRIMITIVE: Lidé chtějí vědět, odkud mají oblečení. A tak to má...

pátek, 27. ledna 2017, 17:08

Made in Czech Republic, made in Brno. K tomu ručně, kvalitně a nápaditě. O dekádu zpět by na těchto základech byznys...

 

Komentáře

 

Napište nám

Nejčtenější

  • Přestavba Zvonařky začne už v létě. Za rok...

  • FOTOGALERIE: Riviéra prošla parádní...

  • Na jižní Moravě se pohybují komáři...

  • Na rande pro 1918 lidí dorazila třetina....

Reklama
 
 

O čem píše Drbna.cz

Ministr spravedlnosti Pelikán se vzdal poslaneckého mandátu

Ministr spravedlnosti v demisi Robert Pelikán (ANO) se dnes odpoledne vzdal poslaneckého mandátu. Jeho rezignaci přijal předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO). Na twitteru o tom informovala mluvčí ministerstva spravedlnosti Tereza Schejbalová. Úplný odchod z politiky avizoval Pelikán v dubnu, kdy vyloučil, že by mohl pokračovat v příští vládě.

Ministr zemědělství v demisi Milek odvolal šéfa českobudějovického výstaviště Kutnera

Po dvou letech skončil ve funkci ředitele Výstaviště České Budějovice Leoš Kutner. Areál výstaviště, který pořádá celou řadu akcí a je známý především díky agrárnímu veletrhu Země živitelka, spadá pod ministerstvo zemědělství. Právě jeho šéf v demisi Kutnera odvolal.

Na pražském magistrátu zasahuje policie kvůli dotacím na sport

Podle dostupných informací zasahuje policie na pražském magistrátu. Zásah se údajně týká problematiky sportu a tělovýchovy. Zda byl někdo zadržen, není zatím jasné. Informaci potvrdil také mluvčí magistrátu Vít Hofman.