Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V řeznické profesi nic neokecáte, říká šéf řezníků brněnského Globusu

PR článek

Řeznická profese nepatří mezi vyhledávané téma youtuberů ani mezi hitovku na pracovních portálech. Kvalitních řezníků je málo, přestože možnosti jejich uplatnění jsou ve srovnání s administrativními pozicemi daleko větší. Řemeslnou práci řezníků umí ocenit například hypermarkety Globus – jejich řeznická výroba je v oboru vyhlášeným pojmem. Proč tomu tak je a jak udržet kvalitu masa i týmu, který ho prodává, o tom hovoří vedoucí řeznické výroby v brněnském Globusu Petr Dostál.

Petr Dostál je vedoucím řeznické výroby Globus Brno. Všechno, co umí, se podle jeho slov naučil v Globusu.

Jako vyučený řezník nastoupil do Globusu před 23 lety a prošel všemi provozy prakticky od píky. Jak sám říká, v Globusu poznal řeznickou profesi v její komplexnosti, od přivezení jatečního kusu až po přípravu masa pro restauraci.

Oceňuje práci s kvalitní surovinou, která je základem k poctivému výrobku.

Současná manažerská pozice ho udržuje v pohotovosti a každý den se tak učí něco nového.

Maso nejen připravuje, ale také rád jí, zejména hovězí a pokud uvaří pro svou rodinu, obyčejně sklízí úspěch. Vnímá to jako důkaz, že kvalitní maso z Globusu chutná v jakékoliv úpravě.

Čím to, že jsou řezníci z Globusu tak dobře známí?

Myslím, že proto, že jsou to odborníci na slovo vzatí a není jim jedno, co zákazníkovi nabízí. Vyrábíme z vlastních receptur, které jsou velmi tradiční. A držíme se kvality. Máme maso z českých chovů, navíc zpracované v tom nejkratším intervalu od porážky až po rozbourání na prodejní porce. Právě tuto kvalitou zákazník zcela určitě pozná.

Kolik řezníků a prodavačů v týmu HM Globus v Brně pracuje?

V našem týmu prodavačů máme dvacet lidí a dalších dvanáct můžeme okamžitě zaměstnat. Nejdůležitější je chuť pracovat a učit se nové věci, plus nebát se komunikace se zákazníkem. Je tu i velký podíl manuální práce. Pro tu zákaznickou část je důležité, aby prodavač rád komunikoval s lidmi, věděl, že je tu pro zákazníka a uměl mu vyhovět. Nemusí být dokonalý odborník v oboru, vše ho postupně naučíme. Máme systém patronů, takže nikdo nový u nás nemusí mít strach z něčeho, co by nezvládl, jeho patron mu rád pomůže.

Jaké vzdělání prodavač v řeznictví potřebuje?

Uplatníme lidi s vyučením, střední školou i doslova atomové inženýry. A také absolventy bez praxe – jak rád říkám, v řezničině nic neokecáte. Absolventy rádi vychováme k přístupu Globus a najdeme pro ně tu ideální stabilní práci pro kariérní start. Navíc umíme každému vyjít vstříc. Z časového pohledu i náplní práce jsme velice přizpůsobiví.

Jak vypadá jeden den prodavače v řeznictví v týmu Globus?

Jsou tu drobné rozdíly podle druhu práce, ale v zásadě po ránu si pracovníci chystají své pracoviště a s otevřením obchodu začínají prodávat. Mají nárok na přestávky, půl hodiny je na oběd. Co bych podtrhl, naši lidé se mohou v našem řeznictví zdarma naobědvat či nasvačit. Druhá polovina pracovního dne skončí ukončením prodeje, uklizením věcí a odchodem domů. Pracovní týden je optimálně pětidenní, ale může být i delší, vše záleží na plánování. Fungujeme v sobotu i neděli a také o svátcích, protože pracujeme ve dvousměnném provozu.

Čím může být jeden takovýto pracovní den prodavače v řeznictví výjimečný?

Myslím, že každého velmi potěší pozitivní reakce zákazníka. Když si váží naší kvality i práce. Někdy slyšíme, že pro maso chodí zákazník pouze k nám, i když bydlí na druhém konci města. Nebo že s našimi výrobky sklízí úspěch při rodinném grilování nebo oslavě.

Chtějí od vás zákazníci poradit?

Ano, velmi často se ptají na účel, k jakému mohou masa použít. A to je jeden ze stěžejních úkolů prodavače, aby uměl zákazníkům poradit. Dělají to rádi, protože jsou hrdí na to, co prodávají.

Štítky Řeznictví, Globus, řezník, maso, Petr Dostál, výroba, Brno

V řeznické profesi nic neokecáte, říká šéf řezníků brněnského Globusu  |  Drbna  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.