Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Na světě je nová výzva. Ženy, po celý leden se neholte!

Na muže s knírky, kteří během akce Movember, která vždy trvá celý listopad, upozorňují na rakovinu prostaty jsme si už zvykli. Ženy ale nezůstávají pozadu a vytvořily si vlastní kampaň.

Januhairy, jak jí nazvaly, nabádá ženy k tomu, aby se neholily v podpaží a na nohách. Kampaň má podle zakladatelky, kterou je anglická studentka herectví Laura Jackson, poukázat na to, že by se ženy měly přijmout takové jaké jsou. Ohlasy jsou až neuvěřitelné. K výzvě už se připojily i dívky a ženy, například z Ruska nebo USA.

Akce Januhairy má ale mnohem hlubší podtext, než jen to, aby ženy na měsíc odložily žiletky. Účelem je vybrat v přepočtu 28 tisíc korun pro organizaci Body Gosspi, která povzbuzuje mladé lidi, aby se odprostili od slova ,,dokonalost” a naopak se naučili přijmout své tělo takové, jaké je.

Kampaň, jak už název napovídá, potrvá celý leden a jestli vás zajímá, jak se toho ženy ujaly, není nic jednoduššího, než kouknout na instragram pod #januhairy.

Autoři | Foto Laura Jackson, Morgan Mikenas / Facebook

Štítky Januhairy, holení, ženy, výzva, Movember, Laura Jackson, Rusko, USA

Na světě je nová výzva. Ženy, po celý leden se neholte!  |  Drbna  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.