Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Chřipková epidemie na jihu Moravy přetrvává, je ale na ústupu

Na jižní Moravě sice přetrvává chřipková epidemie, situace se ale lepší. Počet nemocných za uplynulý týden mírně klesl. Mezi 1,2 milionu obyvatel regionu je bezmála 27.000 nemocných s chřipkou a nachlazením, což je o přibližně 3000 pacientů méně než minulý týden.

To dnes řekla vedoucí protiepidemického odboru jihomoravské hygienické stanice v Brně Renata Ciupek. Předpokládá, že situace se bude v nadcházejícím týdnu postupně zlepšovat.

"Zřejmě jsme z nejhoršího venku. Pokles nemocnosti je plošný. Jsme na dobré cestě. Příští týden mají navíc děti prázdniny, což by nám mohlo výrazně pomoci," uvedla hygienička.

Jižní Morava čelí největší chřipkové epidemii v posledních pěti letech. Ze všech případů tvoří zhruba pětinu chřipka, zbytek jsou akutní respirační onemocnění. Na 100.000 obyvatel připadá více než 2200 pacientů, minulý týden číslo přesáhlo hranici 2400, předminulý se pohybovalo kolem 2600.

Chřipková epidemie postihla všechny okresy Jihomoravského kraje, a to Brno, Brněnsko, Blanensko, Břeclavsko, Hodonínsko, Vyškovsko i Znojemsko. Hodně nemocných je v produktivním věku od 25 do 59 let, kteří k lékaři chodí, až když je situace velmi vážná.

Hygienici do pondělí zváží, zda zruší své doporučení zákazu návštěv v nemocnicích. "Naše doporučení platí už tři týdny a situace se lepší. Doporučení zřejmě zrušíme," dodala lékařka.

Zdroj: ČTK

Štítky Jihomoravský kraj, Morava, Brno, Krajská hygienická stanice, okres Blansko, okres Břeclav, okres Hodonín, Brněnsko, okres Vyškov, okres Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chřipková epidemie na jihu Moravy přetrvává, je ale na ústupu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.