Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Čekání na lékaře zkrátí dětem klaun Čiko

Brněnská poliklinika na Žerotínově náměstí modernizuje vybavení i prostředí. Nedávno pořídila nový rentgen, který zrychlí vyšetření a v úterý otevře ve svých prostorách dětský koutek, v němž se dětem celé dopoledne bude věnovat klaun Čiko.

Lékaři v největším brněnském ambulantním zdravotnickém zařízení pro děti si podle ředitelky Rut Svobodové uvědomují, že zejména u malých pacientů je velmi důležité, aby vyšetření bylo rychlé a prostředí umožňovalo dobu čekání strávit hrou a pohybem.

Proto ve vstupní hale nechali architektonickým atelierem navrhnout dětský koutek, který nabízí mnoho aktivit. Výtvarné řešení vychází z dětské hravosti a fantazie – představuje vesničku s barevnými domky, v níž si mohou děti z velkých dílů měkké stavebnice samy stavět vlastní díla.

„I když je venku chladno nebo prší, zde je možné skákat panáka a využít i další didaktické hračky,“ řekla ředitelka.

Slavnostní otevření se odehraje v úterý - a bude bez proslovů a formalit. „Děti nepochybně mnohem více ocení klauna Čika, který si s nimi během dopoledne bude hrát, předvádět kouzla a vymýšlet pro ně zábavu,“ řekla Svobodová.

Veřejnost podle ní přivítá také nové rentgenové zařízení v poliklinice – snímky budou ihned k dispozici a zkrátí se tím doba vyšetření. „Zařízení je pohodlně dostupné i pro hendikepované pacienty a obsluha rentgenu nyní nemusí během vyšetření od pacienta odcházet,“ řekl šéfka polikliniky.

Napsal Jiří Nováček, Mediafax
Foto: Rick Dikeman, Wikipedia

Štítky Poliklinika, Žerotínovo náměstí, klaun, Čiko, pacient, Mediafax, Wikipedie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čekání na lékaře zkrátí dětem klaun Čiko  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.