Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brno nabídne rodičům předškoláků bezplatné semináře a veletrh základních škol

Odbor školství brněnského magistrátu připravil novinku v podobě bezplatných seminářů pro rodiče předškoláků. Semináře rodiče připraví na úskalí spojená s přechodem dítěte do základní školy. Kromě toho se 16. a 17. února uskuteční veletrh základních škol ve Středisku volného času Lužánky.

Zápisy do základních škol budou v dubnu. Přesné datum si určují ředitelé jednotlivých zařízení. Podle Hladíka úsek školství spravuje webovou stránku, kde rodiče najdou termíny zápisů do prvních tříd i s popisem průběhu zápisů. "Výběr základní školy je závažným rozhodnutím. Chceme rodičům poskytnout maximální informace, ať už pomocí webu, veletrhu základních škol nebo seminářů," řekl Hladík.

Tříhodinové semináře jsou novinkou a rodiče se na nich dozvědí o všech úskalích, které je s přechodem ze školky do školy mohou potkat. "Zatím máme připravené tři semináře a každý po 40 rodičích. Už se nám ale přihlásilo přes 140 rodičů, takže budeme otevírat další," uvedl Hladík. Doplnil, že je nutná registrace na webu, přičemž přihlašovací jméno a heslo najdou rodiče na nástěnce v každé školce, nebo ho dostanou e-mailem od vedení školky.

Od 16. do 17. února se koná tradiční veletrh základních škol. "Mohou se na něm prezentovat školy všech zřizovatelů, ať už jsou to školy zřizované městem, církví, nebo jsou to soukromá zařízení," řekl Hladík. Rodiče se pak mohou na veletrh přijít podívat a získat přehled o školách a jejich nabídce.

Zdroj: ČTK

Štítky základní škola, veletrh, Brno, Lužánky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno nabídne rodičům předškoláků bezplatné semináře a veletrh základních škol  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.