Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihomoravské střední školy se budou prezentovat na veletrhu

Celkem 22 středních škol technického zaměření, které zřizuje Jihomoravský kraj, se bude v půli září prezentovat na osmém ročníku Veletrhu odborného vzdělávání. Uskuteční se v rámci Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně, uvedla mluvčí Jihomoravského kraje Eliška Windová. Dodala, že strojírenství a průmysl má v kraji významné místo a úspěšní absolventi mohou najít kvalifikované uplatnění.

Mezinárodní strojírenský veletrh se koná od 15. do 18. září. "Expozice Jihomoravského kraje a 22 středních škol bude v pavilonu Z brněnského veletržního areálu. Prezentace škol umožní návštěvníkům blíže poznat profilaci nabízených učebních a studijních oborů, možnosti studia a mimoškolních aktivit a také další cestu, kterou absolventům nabízí zaměstnavatelé," uvedla Windová.
   

Zájemci si také mohou promluvit se studenty středních škol nebo si prohlédnout a vyzkoušet některé z exponátů. "Strojírenství, průmyslová automatizace, elektrotechnika, automobilový průmysl a další technické obory mají v Jihomoravském kraji dlouhodobě významné místo a po ukončení studia mohou absolventi těchto oborů najít v našem kraji dobré a kvalifikované
uplatnění,"
doplnila Windová. Podle ní dlouhodobá poptávka zaměstnavatelů po kvalifikovaných absolventech těchto oborů prokazuje perspektivnost i atraktivitu odvětví.

Jihomoravský kraj se snaží prezentací škol nalákat nové studenty. Letos v únoru například uspořádal prezentaci třicítky středních odborných škol v brněnském nákupním centru Olympia, kde mohli děti a jejich rodiče mluvit se studenty a učiteli prezentovaných škol. Cílem bylo navýšit zájem o obory, do kterých se v poslední době hlásí čím dál méně lidí.
   

Jihomoravský kraj zřizuje 72 středních škol hlavního vzdělávacího proudu. Všeobecné vzdělání je na 27 z nich, obory ukončené výučním listem nabízí 36 a zbytek jsou ostatní a speciální školy.

 

Zdroj: ČTK

Štítky střední škola, Jihomoravský kraj, veletrh, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravské střední školy se budou prezentovat na veletrhu  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.