Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zastupitelé schválili rozpočet města na rok 2015

Po obšírné přibližně dvouhodinové diskuzi schválili dnes odpoledne zastupitelé rozpočet Brna na příští rok. Z 51 přítomných získal podporu 32 hlasů, nikdo nebyl proti, zdrželo se 19 opozičních zastupitelů.

K původnímu návrhu do něj byly zapracovány tři zásadní doplňky. První se týká požadavku opětovného zavedené autobusové linky č. 51 z Barvičovy ulice v Masarykově čtvrti na Zvonařku, druhý pak urychlení investiční přípravy výstavby další mateřské školy v bystrckém obytném souboru Kamechy a třetí vybudování chybějící kanalizace v Horních Heršpicích.

„Pokud se podaří během roku 2015 vytvořit reálné předpoklady pro jejich uskutečnění včetně projektové přípravy a stavebního řízení, budou projekty realizovány rozpočtovým opatřením,“ řekl primátor Petr Vokřál (ANO).

Rozpočet statutárního města Brna (včetně městských částí) a samotného města je nastaven jako vyrovnaný. Samotné město by mělo hospodařit s částkou 10,67 miliardy Kč. Provozní výdaje mají tvořit 77,6 procenta celkových výdajů.

Na investice se počítají s 2,39 miliardami, což představuje 22, 4 procenta celkových výdajů rozpočtu města.

Jako celek i s městskými částmi pak rozpočet statutárního města Brna počítá s částkou 11,72 miliardy Kč v příjmové i výdajové části.

Štítky Brno, Petr Vokřál, ANO 2011, Horní Heršpice, Ústřední autobusové nádraží Zvonařka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastupitelé schválili rozpočet města na rok 2015  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.