Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zájem o veletrhy módy vzrostl

Maloobchod roste a spolu s ním i brněnské Mezinárodní veletrhy módy STYL a KABO. Tradiční, již 45. přehlídky nových kolekcí dodavatelů textilu, oděvů, obuvi a kožené galanterie se zúčastnilo 767 značek, což je nejvíce od srpna 2010. Novinky pro sezonu podzim a zima 2015/2016 zhlédlo více než pět tisíc návštěvníků, obchodníků a nákupčích.

Vůbec poprvé za 22letou historii se veletrhy módy konaly po oba víkendové dny. Za změnou stály požadavky většiny vystavovatelů, kteří v neděli nestačili obsluhovat návštěvníky a záměr rozložit nedělní návštěvnost do dvou dnů se skutečně podařilo naplnit.O víkendu si expozice prohlédly čtyři tisíce návštěvníků, především majitelů menších obchodů a butiků, a další tisíc odborníků zastupujících větší obchodní jednotky podle očekávání dorazil v pondělí. Zahraniční návštěvníci přicestovali ze 14 zemí, především ze Slovenska, Polska a Rakouska.

Veletrhy STYL a KABO odrážejí vývoj na českém módním trhu, který byl v loňském roce a zejména v jeho závěru velmi pozitivní. O účast byl proto velký zájem jak ze strany českých, tak i zahraničních vystavovatelů,“ uvedla ředitelka veletrhů STYL a KABO Gabriela Císařová. Zvýšení poptávky pocítil zejména veletrh KABO, kde z důvodu nedostatku místa v obuvnické části museli pořadatelé několik zájemců o účast odmítnout.

Na 45. veletrzích módy si pronajalo expozice celkem 239 firem ze 17 zemí, nejvíce zahraničních vystavovatelů přijelo z Německa, Polska a Slovenska. Početná byla také účast Řecka, přibylo vystavovatelů z Rakouska a návštěvníci nepřehlédli ani stánky společností z Chorvatska, Ruska, Litvy nebo Španělska. Mezi českými vystavovateli byli jak zástupci zahraničních značek, tak 63 přímých výrobců. Opět nechyběla ani sekce mladé a nezávislé módy Fresh Fashion.

Výjimečnou událostí se staly dvě speciální přehlídky. Německá značka luxusního dámského prádla FELINA v sobotu oslavila na mole 130 let od svého založení. Oslavou byla také speciální nedělní módní show Czech Designers for ELLE

Informace o aktuálních trendech světové módy zprostředkoval jediný seminář svého druhu pořádaný v České republice. Přednášejícím byla nizozemská expertka Ellen Haeser, která pracuje pro řadu věhlasných značek a má více než třicetileté zkušenosti jak s tvorbou trendů, tak s vývojem textilních materiálů.

Prezentace se zaměřila na styly, tvary, barvy a látky pro dámskou a pánskou módu, obuv a doplňky v sezoně podzim a zima 2015/2016 a vzbudila velkou pozornost vystavovatelů i návštěvníků.

U příležitosti veletrhů módy udělil časopis Svět textilu & obuvi prestižní ocenění dvěma významným osobnostem oboru. Osobností roku 2014 v textilním a oděvním průmyslu se stal Jiří Grund, ředitel společnosti GRUND, mezinárodně úspěšného českého výrobce koupelnových předložek. Cenu pro Osobnost roku 2014 v obuvnickém průmyslu převzal obuvnický expert Michal Špaček, který pokračuje v osvětové činnosti Jana Pivečky a pracuje pro OSN v oblasti průmyslového rozvoje.

Mimořádnou účast měla také panelová diskuze na téma „Zkušenosti s reklamacemi po prvním roce nového Občanského zákoníku“. Další doprovodné semináře se věnovaly novým technologiím a materiálům v obuvnické výrobě, využití technologie RFID v textilním a oděvním maloobchodě a mezinárodnímu projektu S2S, který je zaměřen na ekologickou udržitelnost v obuvnickém průmyslu.

Tisková zpráva

Štítky móda, veletrh, průmysl, Polsko, Rakousko, Slovensko, OSN, Michal Josef Špaček, Jiří Grund, GRUND

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o veletrhy módy vzrostl  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.