Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Začít podnikat? Téma, nad kterým přemýšlí stále více studentů

Vedle studia se dnes mnoho studentů rozhodne využít svůj čas k získávání zkušeností v praxi často mimo obor, který studují. Je to ukázka toho, že dnes posluchači vysokých škol nespoléhají na obor, který studují, ale jsou otevření i nabídkám z jiných oborů. Někteří tak tráví čas na různorodých stážích a brigádách, jiní se pouští do realizace vlastních nápadů.

Zuzana Soukupová, studentka Fakulty regionálního rozvoje a mezinárodních studií na Mendelově univerzitě, se zajímá o sport tak přemýšlela, čemu se bude dále věnovat. Nespoléhala jen na znalosti ze školy, dovzdělávala se po seminářích a kurzech a také pracovala sama na sobě. Konference Symposium v roce 2012 ji nakopla tak, že se rozhodla založit své vlastní fit centrum Gym and Joy. Dnes se může pochlubit již třemi lety úspěšným fungováním studia. Zuzana je jednou z mnoha lidí, kteří se nebáli postavit na vlastní nohy dříve, než to po nich vyžadovala situace po absolvování školy.

Jako reakce na zvýšený zájem o podnikání u mladých lidí se v minulých letech objevila řada projektů a akcí, které pomáhají zájemcům o podnikání udělat první krok. Společně s podnikáním se upozorňuje také na oblast osobního rozvoje. Cílem je ukázat možnosti, které dnešní generace mladých lidí má a na potřebu aktivně se podílet na své vlastní budoucnosti.

Podnikání není tabu na Fakultě informatiky ani na Filozofické fakultě

Velmi často jsou různé vzdělávací a rozvojové aktivity organizovány právě samotnými studenty, kteří tak vidí příležitost v získání dovedností a navázání nových kontaktů. Ukázkou může být Symposium – konference pro studenty a mladé podnikatele, která pomocí úspěšných lidí z praxe předává studentům mnoho informací, které uživí na začátky podnikání. 

V Brně ji budou moci zájemci navštívit již popáté, letos poprvé také na jaře. "Vizí Symposia je rozvoj mladých lidí. Rozšiřování informací o podnikání, především těch praktických, přináší tu nejlepší inspiraci pro všechny, kteří nechtějí svou budoucnost nechat náhodě.“ přibližuje myšlenku Symposia Veronika Čechová, hlavní organizátorka akce. Cílem celého projektu jev neposlední řadě také zmenšit počet absolventů, kteří po studiu končí na úřadu práce a nehledají vlastní příležitosti, jak se uplatnit.

Budoucnost ve vlastních rukou? Varianta, která není pro každého

Někdo má rád pevnou pracovní dobu a své jistoty, někdo naopak rád pokouší, kam až sahají hranice možného úspěchu. Návštěva akcí s podnikatelskou tématikou nemusí mít nutný přínos pouze v předávání znalostí z oblastí jako je finanční plánování nebo marketing. Ukáže příležitosti, ale také obtíže, které se s podnikáním pojí. Cílem je, aby si posluchačuvědomil, jestli může být tento směr pro něho ta správná volba. Neukazovat jen variantu úspěchu, ale také poskytnout informace o tom, co vše se dá ztratit, pokud se realizace podnikatelského plánu vymkne z rukou.

Podnikatelská konference Symposium může být první krok

Pokud se zajímáte o podnikání nebo přemýšlíte, že by to mohla být jedna z cest pro vás, navštivte Jarní Symposium – konferenci pro studenty a začínající podnikatele, která bude letos poprvé také na jaře, 29. dubna v prostorách Univerzitního kina Scala. Program, témata a řečníky si můžete prohlídnout na stránkách události.

Celá akce je již pátým rokem organizována pod hlavičkou brněnské pobočky mezinárodní neziskové studentské organizace AIESEC. Organizace AIESEC vznikla už v roce 1948, dnes působí ve více než 120 zemích světa a dohromady sdružuje na 100 tisíc studentů. Snaží se v mladých lidech rozvíjet jejich potenciál a aktivně v nich podporuje rozvoj spolupráce či vedení lidí prostřednictvím dobrovolnických a profesních zahraničních stáží.

Tisková zpráva

Štítky podnikání, studium, Mendelova univerzita v Brně, konference, AIESEC, Úřad práce České republiky, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začít podnikat? Téma, nad kterým přemýšlí stále více studentů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.