Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vodné a stočné od Nového roku podraží

Od Nového roku si budou muset Brňané připlatit za vodné a stočné. Rozhodla o tom dnes Rada města Brna. Zatímco letos zaplatili za obě položky 70,94 za metr krychlový, v roce 2015 to bude 74,46 koruny. Zvýšení tak činí 3,52 Kč/m³, což představuje 4,96 procenta.

Vodné podraží z 33,73 na 36,10, stočné z 37,21 na 38,36 Kč/m³. Uvedené ceny jsou včetně 15procentní DPH.

Zvýšení cen vychází z dohody mezi statutárním městem Brnem a akciovou společností Brněnské vodárny a kanalizace, ve které má město majoritní 51procentní podíl.

Odráží realizaci několikamiliardového projektu Rekonstrukce a dostavba kanalizace v Brně, který je z převážné části spolufinancován z Operačního programu Životní prostředí.

Podle radou schváleného materiálu budou příjmy použity jako zdroj financování technického zhodnocení a nových investic do vodohospodářské infrastruktury.

V porovnání s ostatními městy a vodárenskými společnostmi zůstane město Brno cenou v České republice někde uprostřed tabulky. Nejvíce platí za vodné a stočné obyvatelé Tábora, a to 103,67 Kč/m³, naopak nejméně v Jaroměři jen 48 Kč/m³.

Co se od Nového roku v Brně měnit nebude, je jízdné v městské hromadné dopravě a ceny za teplo a za svoz komunálního odpadu.

Štítky vodné, stočné, cena, zdražení, Brno, nový rok, Brněnské vodárny a kanalizace, a.s., Česko, Operační program Životní prostředí, Tábor, Jaroměř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vodné a stočné od Nového roku podraží  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.