Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vláda posílá do Brna 30 milionů na loňskou Grand Prix

Vláda České republiky po vyžádání dodatečných informací dnes odsouhlasila přidělení 30milionové dotace na doplacení zalistovacího poplatku Grand Prix silničních motocyklů za rok 2014. Peníze obdrží Jihomoravský kraj.

Kabinet už dotaci schválil v červenci. Její vyplacení ale ještě v létě ministerstvo školství pozastavilo, protože se obrátilo na Evropskou komisi se žádostí o posouzení, zda se nejedná o nedovolenou veřejnou podporu.

Ministři měli o přidělení dotace rozhodnout už v minulých týdnech, o definitivním přiklepnutí rozhodli ale až dnes poté, co si vláda vyžádala dodatečné informace od Jihomoravského kraje, pořadatele Automotodromu Brno a promotéra šampionátu Dorna Sports.

„Děkuji jménem Jihomoravského kraje a všech fanoušků Grand Prix ČR koaliční vládě premiéra Bohuslava Sobotky za dnešní rozhodnutí o poskytnutí 30 milionů korun na uhrazení zbytku licenčního poplatku za GP ČR 2014 našemu kraji. Znamená to zároveň výrazný krok k zachování Grand Prix ČR v roce 2015 i letech následujících. Kraj okamžitě zahájí nové kolo jednání s Dorna Sports o budoucnosti Velké ceny na Masarykově okruhu a bude své kroky koordinovat s vládou, městem Brnem i Automotodromem Brno,“ reagoval na dnešní rozhodnutí vlády bezprostředně po oznámení hejtman Michal Hašek.

Světová elita přijede do Brna i letos. Poté bude záležet na dalších jednáních. Hejtman chce převzít pořadatelství Velké ceny nejpozději od roku 2016.

Srpnová Grand Prix skončila schodkem 59,5 milionu korun. Získáním 30milionové státní dotace tak ztráta za minulý rok klesne na 29,5 milionu. To bude nejméně od roku 2010, kdy se zalistovací poplatek za účast v seriálu mistrovství světa skokově zvýšil.

Štítky Grand Prix, Česko, Brno, Jihomoravský kraj, dotace, vláda, Masarykův okruh, Grand Prix ČR, Evropská komise, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vláda posílá do Brna 30 milionů na loňskou Grand Prix  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.