Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vítězem letošní soutěže Ignis Brunensis se stali Řekové Nanos Fireworks

Vítězem sedmnáctého Ignis Brunensis se stala Řecká skupina Nanos Fireworks se svou show "Sociální krize". Porota festivalu ocenila celkovou synchronizaci ohňostroje s hudebním doprovodem, výtvarnou a scénografickou koncepci ohňostroje a celkový umělecký dojem kompozice.

Vyhodnocení soutěže ohňostrůjců dnes v půl druhé hostil Rytířský sál Nové radnice v Brně. 

Hlavní cenu statutárního města Brna a Jihomoravského kraje si převzali autoři ohnivé show, která se představila ve včerejším programu na Brněnské přehradě jako poslední ze soutěžních ohňostrojů. 

Další cenu Českého rozhlasu za nejlepší hudební doprovod ohňostroje "Hudba mezi ohni" si převzali rakouští Feuerwerke Jost z Rakouska. Cenu pro nejlepší scénografické řešení ohňostroje nazvanou "Scéna mezi ohni" předali zástupci České televize chorvatským Mirnovec Pirotehnika. 

Ocenění primátora staturáního města Brna za nejlepší ztvárnění tzv. závazné části ohňostrojné show na hudbu Leoše Janáčka získala česká skupina Theatrum Pyroboli. 

Jednu z cen mohou diváci ještě ovlivnit, protože hlasování veřejnosti běží až do 26. června na stránkách www.ignisbrunensis.cz nebo pomocí anketních lístků distribuovaných v programových magazínech, restauracích McDonald's a na informacích OC Olympia.

Vítězný ohňostroj:

Štítky ignis brunensis, soutěž, 2014, výsledky, vítěz, nanos fireworks, ohňostroj, Brněnská přehrada, Brno, festival, Český rozhlas, obrazová kompozice, Leoš Janáček, Česká televize, Rakousko, Jihomoravský kraj, McDonald's

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítězem letošní soutěže Ignis Brunensis se stali Řekové Nanos Fireworks  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.