Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Veletrhy Go a Regiontour nabídnou nově i festival jídla

Na veletrzích cestovního ruchu Go a Regiontour v Brně se letos výrazně rozroste nabídka středoevropských turistických destinací, nejde už tedy jen o nabídku z českých a moravských regionů. Přijede 800 vystavovatelů, což je třetinový nárůst proti poslednímu veletrhu.

Brány výstaviště se otevřou ve čtvrtek 17. ledna a veletrhy potrvají do 20. ledna, veřejnost se na ně může vydat od pátku do neděle. Pořadatelé o tom dnes informovali na tiskové konferenci. Očekávají návštěvnost okolo 35 tisíc lidí.

Mezi vystavenými zajímavostmi bude letos například věrná maketa hradu Bezděz v poměru 1:25, Jindřichohradecké místní dráhy každoročně přivážejí stále provozuschopnou parní lokomotivu. Pelhřimovské Muzeum rekordů a kuriozit ve spolupráci s Czech Spitfire Clubem vystaví model legendární britské stíhačky Spitfire ve skutečné velikosti.

Kromě tradiční nabídky přicházejí pořadatelé i s jednou novinkou, kterou je RegFoodFest, tedy gastronomický festival s premiérovou prezentací vína, kávy a regionálních specialit.

„Vyznavači gastronomické turistiky mají šanci cestovat za chutěmi v jednom pavilonu. Kromě specialit z českých a moravských regionů zde bude i maďarská kuchyně,“ uvedl ředitel těchto veletrhů Miloň Mlčák.

Návštěvníci mohou ochutnávat i nakupovat. Součástí gastronomického festivalu bude i finále soutěže Gastro Junior Brno - Bidvest Cup, které se účastní nejlepší mladí kuchaři, cukráři a číšníci z odborných českých škol.

Pět sekcí bude mít nabídka aktivní dovolené, a to cykloturistiku, pěší turistiku, dovolenou na vodě, lyžařskou dovolenou a lázeňství. „Součástí expozice dovolené na vodě bude poprvé představení lodí a jachet,“ doplnil Mlčák.

Výrazně vzrostl zájem vystavovatelů v tzv. cyklistické vesničce. Loni Cyklo Klub Kučera Znojmo soustředil nabídku 25 partnerů, letos jich přibude dalších 15. Zájemci zde najdou informace o cyklotrasách a doprovodných službách, zároveň i nabídku jízdních kol, doplňků a oblečení.

V programu veletrhů je i festival Go Kamera, setkání a prezentace cestovatelů, letošním tématem bude Nepál a Himaláje. V sále Kongresového centra bude během čtyř dní zhruba dvacet besed a promítání.

Vstupné je 160 korun, v pátek od 14:00 a po celou neděli je cena poloviční. Otevřeno je od 10:00 do 18:00, v neděli pouze do 16:00.

Zdroj: ČTK

Štítky veletrhy, go, regiontour, výstaviště, Brno, festival jídla, britská stíhačka, Spitfire, veletrh, Go-Regiontour, festival, Jindřichohradecké místní dráhy, Muzeum rekordů a kuriozit, Hrad Bezděz, Supermarine Spitfire, Nepál, Himálaj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veletrhy Go a Regiontour nabídnou nově i festival jídla  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.