Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vánoční sbírka na brněnské bezdomovce vydělala 342.000 Kč

Vánoční sbírka na pomoc brněnským bezdomovcům a sociálně slabým vynesla v prosinci 242.000 korun. Je to sice o 30.000 korun méně než zisk z předloňské sbírky, pořadatelé akce z charitativní organizace Armáda spásy jsou ale s jejím výsledkem spokojeni.

To dnes řekl ředitel jejího azylového centra v Mlýnské ulici Pavel Kosorin. Peníze vhazovali dárci do šesti červených kotlíků v centru města.

"Vzhledem k tomu, jaká je ekonomická situace, je výsledek sbírky velmi dobrý. Získané peníze pomohou podstatně zlepšit služby pro bezdomovce," uvedl Kosorin. Podle hrubých odhadů žije v ulicích Brna zhruba 2000 lidí bez střechy nad hlavou.

Získané peníze použije Armáda spásy na zakoupení průmyslové pračky a sušičky pro azylové centrum. Rozšíří v něm i kuchyňku, v níž si bezdomovci mohou sami připravovat jídlo. Část zisku půjde na zvelebení tří komunitních center, která Armáda spásy v Brně provozuje. Slouží především pro práci s mládeží a rodinami.

Armáda spásy nabízí ve svém azylovém domě v Mlýnské ulici 142 lůžek pro bezdomovce. V době největších mrazů přespává dalších zhruba 50 lidí bez střechy nad hlavou v jídelně centra. Jde o jedno z největších zařízení v Brně, které pomáhá bezdomovcům.

Zdroj: ČTK

Štítky sociální;bezdomovci;sbírka;Vánoce;Brno, bezdomovec, Armáda spásy, peníze, Brno, Pavel Kosorin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční sbírka na brněnské bezdomovce vydělala 342.000 Kč  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.