Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V zoo dnes vyhlásili vítěze velké foto soutěže

Dnešní Den dětí přišlo do zoo oslavit 3 500 návštěvníků. Kromě pravidelných komentovaných krmení je čekalo ještě jedno mimořádné u pand červených a program obohatilo také slavnostní vyhlášení výsledků fotografické soutěže Objektivem návštěvníka.

Zoologická zahrada Brno byla dnes plná rodin s dětmi, které se mohly zúčastnit zábavné soutěžní stezky s Českou průmyslovou zdravotní pojišťovnou a získat tak diplom a drobný dárek.

Děti stavěly komíny z kostek, házely kroužky na cíl, malovaly na chodník nebo skákaly v pytli a sbíraly razítka na své soutěžní karty. Nikdo neodcházel s prázdnou a bavili se i rodiče. Ve čtrnáct proběhlo předání adopčního certifikátu u expozice pand červených, jejichž adoptivními rodiči se stala společnost SPP CZ. Součástí bylo i mimořádné komentované krmení těchto pand, které jsou relativně novými obyvateli Zoo Brno.

Dalším slavnostním okamžikem bylo vyhlášení výsledků fotosoutěže Objektivem návštěvníka. Nejkrásnější fotkou byl snímek rosnice siné, na druhém místě byly objektem fotografie zebry a na třetím místě kajmánek. Ceny vítězům předali na pódiu u Dětské zoo porotci fotograf Miloš Budík a moderátor Honza Musil.

Většina z dvanácti finalistů se dostavila osobně a kromě hodnotných cen je čekalo také vystoupení dvojnásobného mistra světa ve stepu Tobiáš Košira z Taneční a stepařské školy manželů Bartůňkových.

Výstava dvanácti finálových fotografií bude probíhat od 3.6. do 16.6. v Galerii Vaňkovka.

  • 1. místo Michaela Dvořáková -  snímek rosnice siné
  • 2. místo Karel Báča – snímek zebry Grévyho
  • 3. místo Tom Halačka  - snímek kajmánka trpasličího
  • 4. místo Tomáš Kazda  - snímek levharta cejlonského
  • 5.–12. místo bez pořadí:  Aleš Berka; Amálie Mrkosová a Robert Kúkol;         Dominika Černá;Eva Kolářová;Jakub Kramárik;Jan Poláček;Petr Stejskal

Nejlepší snímky foto soutěže v brněnské zoo

Neděle, 1. června 2014, 18:38

1. místo Michaela Dvořáková -  snímek rosnice siné
2. místo Karel Báča – snímek zebry Grévyho

Štítky Brno, zoo, soutěž, foto, dětský den, zvířata, pandy červené, panda, Česká průmyslová zdravotní pojišťovna, SPP CZ, Zoologická zahrada Brno, Vaňkovka, Miloš Budík, Honza Musil, Aleš Berka, Jan Poláček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V zoo dnes vyhlásili vítěze velké foto soutěže  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.