Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Tišnově začala oprava autobusového nádraží

V Tišnově tento týden začala rekonstrukce autobusového nádraží před železniční stanicí, díky čemuž získá kompletní zastřešení a bude bezbariérové. Zároveň vznikne podél vlakového nádraží na místě bývalých železničních pozemků parkoviště a nová silnice směrem na Předklášteří, řekl místostarosta Tišnova Karel Souček (ODS).

Rekonstrukce nádraží a stavba parkoviště bude stát město deset milionů korun, větší část pokryje dotace. Silnici za 26 milionů zaplatí kraj, město dá 15 milionů korun na chodníky a veřejné osvětlení. Práce mají skončit v půli července.

Autobusové nádraží se stavělo v Tišnově teprve před deseti lety krátce po zavedení integrovaného dopravního systému. "Jenže jsou tu jen dva otevřené přístřešky. Teď se obě nástupiště kompletně zastřeší, udělá se nové osvětlení a bezbariérový přístup," řekl Souček. Teprve tak bude autobusové nádraží hotové.

Hektarový pozemek pro parkoviště město koupilo od Českých drah předloni, dříve sloužil jako nákladní prostor. Na parkoviště se vejde 100 aut. Zpočátku město plánuje, že se bude parkovat zdarma. Později by mohlo fungovat v režimu Park and Ride. Na zpoplatnění a dalším provozu se však teprve budou dohadovat radní a zastupitelé.

Nová silnice povede od kruhového objezdu před nádražím podél kolejí až k přejezdu a křižovatce s ulicí Klášterskou. Doprava od nádraží do Předklášteří se tak vyhne Jungmannově a části Klášterské, které jsou ve špatném stavu.

Zdroj: ČTK

Štítky Tišnov, autobusové nádraží, Karel Souček, Předklášteří, ODS, České dráhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Tišnově začala oprava autobusového nádraží  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.