Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

V sobotu Brňany rozpálí Chillibraní, bolest spláchnou při Dni Starobrna

Po dvou ročnících brněnského Chillibraní se tato unikátní událost extrémní gastronomie přesouvá z Brněnské přehrady blíže k centru - na pisárecké koupaliště Riviéra. Ten kdo už nebude moct pálení vydržet, může přejít pár set metrů směrem na Mendlovo náměstí, kde pivovar Starobrno hostí den otevřených dveří. Hosty čeká několik kapel, prohlídky pivovaru nebo křest nových dresů Komety.

To to pálí!

Chillibraní již potřetí přivítá milovníky pálivého jídla. První ročník navštívilo 400 lidí, druhý tři tisícovky a organizátoři letos počítají s ještě větší návštěvou. "Pro letošní ročník jsme si připravili změnu v místě pořádání. Dohnala nás k tomu kapacitní možnost areálu, zázemí, technické parametry, dopravní dostupnost, počet parkovacích míst v blízkosti a několik dalších faktorů," vyjmenovali organizátoři důvody přesunu akce na Riviéru.

Program bude celodenní. Začíná desátou dopolední a končí úderem půlnoci. Hlavním lákadlem bude soutěž jedlíků chilli zvaná Chilližrout 2014. Padesátka odvážlivců ochutná vzorky pálivé omáčky či papriček formou jednohubky (fingerfood). Postupovat se bude od nejmenší po největší pálivost. "V počátečním kole to bude omáčka přibližně 5x pálivější než je známé Tabasco, ve finálních kolech se dostaneme i přes pálivější, než je obranný pepřový sprej," uvádějí pořadatelé soutěže.

V areálu bude deset výčepů s alkoholickými i nealkoholickými nápoji, hosty čeká Hot food kuchařská show, občerstvení v několika stáncích, stánky se sortimentem týkajícím se pálivých lahůdek, degustace omáček, program pro děti nebo závěrečná afterparty s dýdžejem.

Vstupné je 60 korun za osobu, možné je také zakoupit zvýhodněné rodinné vstupné za 180 Kč.

Čtyři koncerty zadarmo

Jak jsme již informovali, v sobotu na Mendlově náměstí pivovar Starobrno hostí velkou oslavu brněnského piva. Návštěvníky čekají hned čtyři koncerty, přičemž největšími hvězdami jsou jistě David Koller se svou kapelou nebo mladíci Mandrage.

Ani letos nechybí možnost zvýhodněných prohlídek útrob pivovaru, spousta piva a jídla a ani akce nejoblíbenějšího hokejového týmu jižní Moravy HC Kometa Brno. Hokejisté Komety pokřtí pivem Starobrno Drak sadu dresů pro letošní sezonu a podpisuchtivým fanouškům rádi věnují cenný autogram.

Program začíná ve 14 hodin a končí velkým ohňostrojem pět minut před desátou. Vstup je zdarma a další podrobnosti najdete v naší starší pozvánce.

Štítky chilli, chillibraní, akce, riviéra, soutěž, chilližrout, 2014, Brno, starobrno, den otevřených dveří, pivovar, Pivovar Starobrno, Brněnská přehrada, omáčka, HC Kometa Brno, Mandrage, David Koller

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V sobotu Brňany rozpálí Chillibraní, bolest spláchnou při Dni Starobrna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.