Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V pytlích zmizelo přes půl tuny odpadků, strážníci našli i zbrojní průkaz a jehly

Nejrůznější předměty prošly rukama strážníků během sobotního dopoledního úklidu při letošní celostátní dobrovolnické akci Ukliďme Česko. Třicítka zaměstnanců městské policie ve svém volném čase naplnila okolo 80 pytlů nalezenými obaly od potravin, polystyrenem, autosoučástkami, skleněnými i plastovými lahvemi či kartony a plechovkami. Za zhruba tři a půl hodiny uklidili strážníci více než půl tuny odpadu.

V okolí radiály v Hradecké ulici zlikvidovali i několik černých skládek, na kterých se povalovaly televizory a monitory, koberce, pneumatiky, součásti palubních desek i kovové traverzy. Objevili také několik použitých injekčních stříkaček, které uložili do boxu na infekční odpad. Mezi nejpřekvapivější nálezy patří zbrojní průkaz, jejž jeden ze strážníků našel odhozený v křoví.

Jen na padesátimetrovém úseku za Tauferovými kolejemi se povalovalo smetí, jímž strážníci naplnili přes deset pytlů. Vedle těchto pytlů nachystali pro pracovníky svozu i obrazovky, tyče a kabely nalezené na tomtéž místě.

Hned několikrát zažili dobrovolníci situaci, kdy úklid na svěřeném úseku dokončili, a než se stihli stejnou cestou vrátit zpět, řidiči projíždějících aut na ni znovu naházeli odpadky.

"Veřejnost k udržování čistoty nabádáme denně. Káráme za odhazování nedopalků, obalů od jídla i pití nebo za nelegální výlepy a sprejerství. Je správné, abychom při podobných příležitostech dokázali jít příkladem a prokázali, že na pořádku v Brně nám záleží i v soukromém životě," podotkl k účasti městské policie například vedoucí revíru Střed Radek Hála.

Dobrovolnou aktivitu strážníků podpořil i ředitel Městské policie Brno. "Lidem ve svém sloganu říkáme, že jsme jejich policie. Abychom dané tvrzení naplňovali ve všech aspektech, musíme být i společensky odpovědnou institucí. Proto nakupujeme ekologická vozidla na stlačený zemní plyn, proto podporujeme dětské domovy a různé neziskové organizace, a ze stejného důvodu se chceme zapojit do akce, která nadchla a motivovala k úklidu stovky lidí," uvedl ještě před akcí Bohumil Šimek. 

Tisková zpráva

Štítky odpad, obecní policie, úklid, Česko, Brno, Bohumil Šimek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V pytlích zmizelo přes půl tuny odpadků, strážníci našli i zbrojní průkaz a jehly  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.