Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Bystrci má vyrůst obchodní centrum, radnice je proti

Developerská společnost FI Development CZ chce v brněnské části Bystrc postavit centrum obchodu a služeb. Vedení městské části je však proti a podobnou stavbu chce jinde, kde by byla pro občany přínosnější. Podle informací má zde zájem působit Kaufland.

Zatímco městská část usiluje o stavby občanské vybavenosti v novém sídlišti na Kamechách, plánované nákupní centrum by mělo vzniknout vedle současného obchodního centra MAX u ulic Páteřní a Vejrostova.

Podle dokumentu v informačním systému EIA se jedná o dvoupodlažní budovu, v přízemí by bylo přes 220 parkovacích míst, v prvním patře obchody a služby. Zastavěná plocha by byla téměř 7 tisíc metrů čtverečních. Developer by rád stavěl příští rok. V současnosti je plocha nezastavěná.

„Projekt se mi vůbec nelíbí. V dolní Bystrci je toto místo posledním, kde lze něco rozumného postavit, a tady by stála dvě obchodní centra vedle sebe. To staré by dopadlo jak Letná v Černého ulici, které je dnes vybydlené.

Přitom na Kamechách mezi Teyschlovou a Říčanskou jsou připravené pozemky a je to ideální místo. Usilujeme o obchodní centrum tam, měla by zde vyrůst i školka,“ upřesnil starosta Vladimír Vetchý (ČSSD).
   
Nelíbí se mu ani dopravní napojení centra, ulice Páteřní a Vejrostovu má spojit kruhový objezd. „Dost dobře si to v terénu nedovedu představit. V tom projektu je spousta problémů a přijde mi to jako neřešitelná věc,“ doplnil Vetchý.

Rada městské části předloží materiál 30. ledna bystrckému zastupitelstvu a bude usilovat o schválení negativního stanoviska. Klíčové slovo však v tomto případě bude mít město, jemuž patří pozemky, na nichž se má stavět.

Radnice se chystá jednat s developerem, aby raději postavil centrum na Kamechách.

Zdroj: ČTK

Štítky Bystrc, Brno, obchodní centrum, reality, stavby, služby, městská část, Kaufland, Vladimír Vetchý, ČSSD, Letná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Bystrci má vyrůst obchodní centrum, radnice je proti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.