Brněnská drbna - super drbna online » Zprávy » Společnost » V Brně začínají Svatomartinské hody
 

V Brně začínají Svatomartinské hody

Svatomartinské hody v Brně 2013, foto: Brněnská Drbna, Jiří Prýgl

pondělí, 11. listopadu 2013, 09:00

Od 11. do 17. listopadu bude moravská metropole žít čtvrtým ročníkem Svatomartinských hodů. V rámci této speciální gurmánské přehlídky nebude chybět svatomartinské víno a s ním spojené tradiční pokrmy.

Akce bude letos probíhat nejen v brněnských restauracích, na náměstí Svobody a v Městském divadle Brno, ale dějištěm hodů se stanou nově i unikátní prostory brněnského podzemí. Už nyní se milovníci dobrého jídla a vína mohou těšit na svatomartinské speciality a gastronomická překvapení od nejlepších brněnských šéfkuchařů.

Oslavu zahájí v pondělí 11. listopadu slavnostní žehnání svatomartinskému vínu v katedrále sv. Petra a Pavla na Petrově, odkud se vydá průvod v čele se svatým Martinem na náměstí Svobody.

Úderem 11. hodiny zde otevřením první láhve a přípitkem odstartuje košt svatomartinského vína. K hlavním novinkám letošního ročníku patří rozšíření míst, kde si obyvatelé i návštěvníci Brna mohou v průběhu týdne hodovou atmosféru užít.

„Gurmáni budou mít v průběhu akce příležitost setkat se se Svatomartinskými hody i na nových, originálních místech“, uvedl Tomáš Vican za občanské sdružení Brněnské hody, které je pořadatelem akce.

„Protože víno patří do sklepa, rozhodli jsme se ve spolupráci s Turistickým informačním centrem využít atraktivních prostor brněnského podzemí, kam jsme v letošním roce přesunuli část programu a hlavně ochutnávku svatomartinských vín,“ dodal Vican.

V části podzemních chodeb a sklepů, kam se veřejnost běžně nedostane, tak budou od 12. do16. listopadu probíhat speciální
komentované prohlídky s degustací a doprovodným programem.

Stejně jako v loňském roce mohou hosté zažít pravou hodovou atmosféru i v Městském divadle Brno a ve dvou desítkách restaurací, ve kterých budou podávána speciální svatomartinská menu.

„Šéfkuchaři Miroslav Husák, Jan Rimpler, Jaroslav Kolbasovský a další brněnská kuchařská esa již nyní pilně pracují na přípravě svatomartinských specialit s husou v tradičním i moderním pojetí. Hosté se už teď mohou těšit na skutečně nevšední gastronomické zážitky a gurmánská překvapení,“ prozradil Vican.

Místa v restauracích i jednotlivá menu bude možné si zamluvit prostřednictvím rezervačního systému na www.svatomartinskehody.cz.

A kdo by rezervaci rád získal zdarma, může sledovat facebookový profil Svatomartinské hody, kde kromě podrobných informací najde i řadu soutěží o menu, vína anebo vstupenky na degustace.

Komentáře k článku

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve příhlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Facebook komentáře

 
 
 

Malostranská Drbna

Vlastník: TRIMA CB s.r.o.
Provozovatel: TRIMA CB s.r.o.

Budějcká Drbna

Vlastník: TRIMA CB s.r.o.
Provozovatel: TRIMA CB s.r.o.

Brněnská Drbna

Vlastník: TRIMA CB s.r.o.
Provozovatel: TRIMA CB s.r.o.

Liberecká Drbna

Vlastník: TRIMA CB s.r.o.
Provozovatel: TRIMA CB s.r.o.

Olomoucká Drbna

Vlastník: TRIMA CB s.r.o.
Provozovatel: Mediatica s.r.o.

Jihlavská Drbna

Vlastník: TRIMA CB s.r.o.
Provozovatel: TRIMA CB s.r.o.

 

TRIMA CB Advertisement

Všechna práva vyhrazena, jakékoli užití obsahu včetné obsahu a grafiky podléhá schválení provozovatelem serveru.

O projektu | Etický kodex | Kontakty | Tiráž | RSS

Brnenskadrbna.cz využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho částí
veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

 

CHCIWWWSTRANKY.CZ