Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Brně se na 1. máje sejde na demonstraci zhruba 500 radikálů

V Brně se na 1. máje pravděpodobně sejde asi 500 extremistů, příznivců radikálního uskupení Dělnická mládež, které je propojeno s Dělnickou stranou sociální spravedlnosti (DSSS). Akce, pod názvem 1. máj se vrací do Brna, je již ohlášena na radnici Brno-střed. Řekl to mluvčí úřadu Roman Burian. Na setkání se připravuje i jihomoravská policie.

V Brně jsou rozvěšeny letáčky zvoucí na setkání a pozvánka je i na sociální síti facebook. Radikálové se sejdou na 1. máje ve 14:00 na centrálním brněnském náměstí Svobody.

Následně plánují pochod městem po ulicích Masarykova, Nádražní, Divadelní, Rooseveltova, Moravské náměstí a Rašínova, přičemž pochod skončí na náměstí Svobody. Vedení radnice se kvůli akci radikálů a bezpečnostním opatřením sejde se zástupci policie.

"Na akci samozřejmě budeme mít svého zástupce," uvedl Burian. V případě porušování zákona může dát zástupce města pokyn policii, aby shromáždění okamžitě ukončila a zajistila rozchod účastníků.

Mluvčí jihomoravské policie Petra Vedrová uvedla, že naposledy se konalo setkání radikálů v Brně 1. máje 2011. "O plánovaném setkání samozřejmě víme, opatření připravujeme, ale nebudeme je zatím z taktických důvodů komentovat," řekla mluvčí.

V Brně se uplynulých letech konalo několik bouřlivých prvomájových demonstrací radikálů. Jedno z nich skončilo stíháním představitelů dnes již zrušené Dělnické strany (DS) za jejich výroky. Dostali podmínky a pokuty. Následně Nejvyšší správní soud (NSS) DS rozpustil. Na její činnost navázala DSSS.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, Dělnická strana sociální spravedlnosti, policie, Brno-střed, Nejvyšší správní soud České republiky, Facebook, Moravské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně se na 1. máje sejde na demonstraci zhruba 500 radikálů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.