Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Brně dnes začne Tmavomodrý festival věnovaný nevidomým dětem

Zrakově postiženým dětem a studentům je věnován brněnský Tmavomodrý festival, který letos slaví čtvrt století existence. Jubilejní ročník mezinárodní přehlídky dnes v Sále Břetislava Bakaly zahájí koncert Vojenského uměleckého souboru Ondráš. Jeho výtěžek pomůže pořadatelům uhradit pobyt mladých účastníků přehlídky v Brně.

Ve čtvrtek na festivalu společně vystoupí houslista Jaroslav Svěcený a kytarista Vladislav Bláha. Samotní účastníci festivalu předvedou své umění v pátek odpoledne v pětihodinovém programu zahrnujícím sborový zpěv, instrumentální a pěvecká vystoupení sólistů i kapel. Večer následuje koncert nevidomého klavíristy a pedagoga Konzervatoře Brno Antona Mészárose.

Součástí Tmavomodrého festivalu je také odborná konference věnovaná péči o těžce zrakově postižené. Nevidomí a slabozrací si mohou vyzkoušet nové kompenzační pomůcky nebo navštívit výstavy s exponáty připravenými k dotýkání.

Přehlídka potrvá do soboty. Podrobnosti o programu najdou zájemci na webových stránkách www.tmavomodry.cz.

Zdroj ČTK

Štítky festival, nevidomé děti, Brno, hendikepovaní, tmavomodrý svět, Břetislav Bakala, Sála, koncert, Jaroslav Svěcený, Vladislav Bláha, Konzervatoř Brno, umění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně dnes začne Tmavomodrý festival věnovaný nevidomým dětem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.