Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Boskovicích očekávají na Husích slavnostech 10.000 labužníků

Nejvybranější husí speciality, od pečených stehen až po paštiky nebo restovaná játra, nabídnou o příštím víkendu Husí slavnosti v Boskovicích. Pořadatelé očekávají, že se při nich prodá přes 1500 porcí pečené husy. Letos to bude desátý ročník akce, na níž se očekává přes 10.000 návštěvníků.

Hlavní stan budou mít gurmáni v Zámeckém skleníku, který se na dva dny změní v hodovní síň. Husí speciality nabídne ve městě celkem 12 restaurací. Odborná porota si nechá z každé z nich přivézt jednu porci a vybere z nich tu nejlahodnější.

Novinkou bude služba Husa domů, kdy si budou moci labužníci nechat zabalit nakoupené pochoutky. Pořadatelé nabídnou také husí sádlo a husí košer speciality z židovské kuchyně.

Akce připomíná právě židovskou minulost města. Husy z Moravy totiž dodávali před staletími na stoly společenské smetánky ve Vídni boskovičtí Židé. Před deseti lety se uskutečnily první Husí slavnosti, a to jako lokální akce pro obyvatele města.

"Od té doby se ale vše změnilo. Každý rok přibývá návštěvníků po stovkách," uvedl ředitel Kulturních zařízení města Boskovice Oldřich Kovář. Akce má bohatý kulturní program v parku u skleníku. Kromě hudebních vystoupení a představení pro děti bude létat nad městem horkovzdušný balon. Jedlíky bude vozit z Blanska do Boskovic speciální autobusová linka.

Zdroj ČTK

Štítky Boskovice, Husí slavnosti, víkend, slavnost, Oldřich Kovář, Vídeň, Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Boskovicích očekávají na Husích slavnostech 10.000 labužníků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.