Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Tuning show zahájila sezonu na Masarykově okruhu

S desítkami upravených vozů se v neděli přijíždí na brněnský Masarykův okruh pochlubit čeští automobiloví nadšenci. Tradiční Tuning Show tam zahajuje sezónu. Pořadatelé pro návštěvníky připravili také školu smyku nebo možnost projet se po okruhu.

I přes pošmourné počasí se paddockem prochází desítky lidí. „Nové vychytávky tady obdivuji každý rok a vždy mě něco překvapí. Zatím se mi nejvíc libí auto na dálkové ovládání, které majitelé vyrobili podle jeho velké předlohy,“ říká návštěvník Pavel Sucharda.

Nejlepší auta se mohou zapojit v takzvané Show & Shine zóně do soutěže o nejlepší vzhled nebo o nejlepší zvuk hudební aparatury. „Řidiči, kteří se se svým autem nechtějí jen chlubit, mohou vyrazit na dráhu Masarykova okruhu. Pokud si netroufnou sami, týmy Mičánek Motorsport a Šenkýř Motorsport je svezou v závodních autech,“ sděluje manažerka akce Iva Lacinová.

Jízdu za nepříznivých podmínek zase lidé zkouší ve škole smyku. „Uřídit auto na tak mokrém povrchu je vážně těžké. Ale jsem rád, že si to můžu vyzkoušet tady a nemusím to nechávat na silnici,“ hodnotí řidič Daniel Samek.

Organizátoři také poprvé v historii dostali do paddocku bazén. „Lidé v něm zkouší vodní skútry,“ podotýká Lacinová. Návštěvníci mají zájem také o testování segwayů nebo simulátor řízení.

Milovníci motokár se mohou zapojit do celosezónní soutěže, která v neděli začíná. „Lidé s nejlepšími časy na dráze postoupí do finále, ve kterém se utkají s piloty MotoGP. Soutěž končí sedmého srpna,“ dodává Lacinová.

Podívejte se na video z akce:

Autoři

Štítky Masarykův okruh, automotodrom, závod, MotoGP, velká cena, funway, tuning, show, sport, zprávy, brno, 2014, soutěž, Daniel Samek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tuning show zahájila sezonu na Masarykově okruhu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.