Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Strážníci při celoměstské akci odstranili z ulic více než dvě stovky nebezpečných jehel

Všechny části Brna dnes důkladně prohledávali strážníci městské policie. Při takzvaném opatření „Jehla“ se dvacítka z nich zaměřila na odhozené injekční stříkačky a nebezpečný infekční materiál sbírala z ulic. Strážníci mezi 8. a 17. hodinou našli a odstranili 227 aplikačních pomůcek.

Pozornosti strážníků při akci Jehla neušla místa, kde se potíže s uživateli drog příležitostně opakují. Kontrolovali proto okolí brněnských řek, málo frekventované uličky u firemních areálů, odlehlé výklenky a zákoutí, ale i lokality, jež jsou zpravidla bezproblémové. Hlídky se tedy zaměřily i na parky a odpočinkové zóny, a ryze z preventivních důvodů i na dětská hřiště a pískoviště. Tam se však navzdory obavám rodičů jehly naštěstí téměř nikdy nevyskytují.


Nejvíce jehel se ve čtvrtek našlo na pomezí Husovic a Zábrdovic, například na Svitavském nábřeží jich hlídky objevily hned 104. V Husovické ulici odklidily devět aplikačních pomůcek a například v ulicích Tkalcovské či Marie Kuncové po sedmi kusech. Větší nálezy se podařily i v centru města, kde strážníci sesbírali sedmnáct stříkaček z Mendlova náměstí a devět z parku u Koliště.

V dalších částech Brna nalézali strážníci odhozené jehly spíše sporadicky. V Líšni v Jedovnické ulici byly pohozené dvě, na jihu Brna nedaleko ulice K terminálu pět a například v černovické Kneslově ulici jedna stříkačka. Na některých hůře přehledných místech, například právě na zmíněných pískovištích či pod spadaným listím, použili strážníci i detektor kovů, který jim v rozmanitém terénu výrazně usnadnil práci.

Vloni hlídky městské policie při speciálních opatřeních i každodenní práci odstranily 1259 injekčních stříkaček, ještě o rok dříve to bylo 584.

Zdroj: MPB

Štítky Brno, Husovice, Zábrdovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci při celoměstské akci odstranili z ulic více než dvě stovky nebezpečných jehel  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.