Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Starobrněnští sládci oživili Draka

Dvanáct stupňů, 5,3 procent alkoholu. Tak vypadá nový speciál Drak, který se v pondělí v pivovaru Starobrno poprvé stáčel do lahví. Předpremiérově se extra chmelený ležák představil minulé pondělí na degustační soutěži PIVEX, kde ho odborníci v soutěži čepovaných ležáků ocenili stříbrnou medailí.

Speciál se dostane do obchodů i restaurací v první polovině března. „Jsem rád, že Drak vychází vstříc Brňanům minimálně dvakrát. Jednak jeho receptura zvítězila loni v hlasování ve více než dvou stovkách hospod a restaurací. Za druhé odkazuje na krásnou brněnskou legendu,“ řekl ředitel a vrchní sládek pivovaru Milan Schramm.

Drak je uvařený na dva rmuty. „Po dozrávání v ležáckých sklepeních pod Žlutým kopcem projde ještě studeným ochmelením,“ popsala mluvčí Starobrna Kateřina Beute. Doplnila, že odkaz na symbol Brna využil pivovar už v minulosti. „V sedmdesátých letech minulého století dodával na trh dvanáctku s vyobrazením draka, o něco později pak pojmenoval čtrnáctku Drak. V devadesátých letech sládci vařili bylinní speciály Červený drak a Černý drak,“ vyjmenovala Beute.

Na novinku se těší například Brňan Pavel Jakubec. „Rád ochutnávám nové věci. A aspoň mám záminku zajít si na jedno,“ uzavřel Jakubec.

Autoři

Štítky starobrno, pivo, drak, speciál, dvanáctka, škopek, zprávy, Brno, 2014, Pivovar Starobrno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starobrněnští sládci oživili Draka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.